Zavirite u trajekt nazvan u čast Oliveru Dragojeviću: Ime nije jedini način na koji mu je odana počast

Piše: L. K. P.

Novonabavljeni brod Jadrolinije izvorno je nazvan Vela Luka, no nakon zaprimljenog prijedloga Hrvatske glazbene unije za preimenovanje broda prihvaćeno je novo ime – Oliver, u čast neprežaljenom “morskom vuku” koji je preminuo prije skoro šest godina.

U salonu trajekta je velika Oliverova slika i ispisani su stihovi nekih njegovih pjesama.

Podsjetimo, bliski prijatelji i kolege Olivera Dragojevića uputili su službenu inicijativu prema Jadroliniji da svoj brod nazove upravo po legendarnom muzičaru.

– Može ulica, može spomenik, ali mislim da je najljepše od svega da on dobije ime broda. Jadrolinija je njega odvela na njegovu zadnju plovidbu prema Veloj Luci. Kontaktirali smo porodicu, oni su se tim složili. Dapače, drago bi im bilo da brod nosi ime Oliver”, rekao je ranije Tomislav Mrduljaš, predsjednik HGU-a Split za Dnevnik Nove TV.

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Trajekt je kupljen u Grčkoj i stigao je kao pojačanje za vezu kopna s Korčulom, otokom na kojem je “morski vuk” svakog ljeta pronalazio svoj mir.

Početkom marta objavljena je i nova Oliverova pjesma “Ne mogu ti reći” i popratni videospot u kojem glumi njegov unuk Toni, a sve na inicijativu njegove porodice, koja je dvije godine preslušavala materijale koji su ostali iza njega.

Još pjesama koje su ostale iza legendarnog muzičara, a koje nisu objavljene dosad, naći će se na albumu naziva “Dolaziš”, koji bi trebao izići najesen.

Podsjetimo, Oliver Dragojević preminuo je 29. jula 2018. nakon duge i teške bolesti, a na posljednji počinak u Veloj Luci ispraćen je katamaranom Jadrolinije iz Splita.

Pročitajte još