Sastojak koji će potaknuti vaše ruže da cvjetaju krije se u zdjeli s voćem

Piše: L. K. P.

Trikova koji će pomoći našem cvijeću da cvjeta lijepo, bujno i zdravo nikada nije previše, a posebno su korisni kada je riječ o prirodnim rješenjima, i to s namirnicama koje svi imamo kod kuće.

Ruže su kraljice vrta koje nemaju konkurenciju – oduševljavaju i mirisom i raskošnim bojama i izgledom, a svaki savjet koji će omogućiti da cvjetaju još ljepše itekako je dobrodošao.

Grm predivnih ruža pristajat će svakom vrtu, a jedna svakodnevna namirnica, tj. njen dio koji inače bacamo, mogao bi vaše ruže potaknuti na još bolju i ljepšu cvatnju.

Riječ je o kori mnogima omiljenog voća – banane. Da je voda u kojoj se namakala kora banane dobra za orhideje, to već znamo, ali otpatci ovog voća mogu itekako pospješiti i rast i cvjetanje i drugog cvijeća, a među njima su i ruže.

Naime, banane su bogate kalijem koji jača otpornost ruža i daje sjajnije lišće, a ujedno sprječava pojavu smeđih listova i uvelih grana. Tu su još i kalcij, željezo, bakar i mangan, a od njih će ruže još ljepše procvjetati.

Kako dodati koru banane ružama?

Stavljanje kore banane na tlo u blizini korijena biljke ruže je najjednostavniji način za povećanje razine kalija, a koru je bitno usitniti jer se tako smanjuje vrijeme potrebno da se kora razgradi, omogućujući pritom kaliju da prije stigne do vaših biljaka.

Nakon što stavite komade kore oko korijena ruža, dobro ih zalijte, što će potaknuti da se kora razgradi u tlo i još brže dati rezultate. Ovaj će trik pomoći i mini ružama.

Nakon što vaše ruže lijepo procvatu te složite buket za vazu, obavezno pogledajte koji će trikovi vašem cvijeću produžiti život u vazi, a za sve druge probleme s kraljicom cvijeća, pročitajte i šest rješenja koja će otkloniti najčešće probleme s ružama.

Pročitajte još