Tajna ljepote kraljice Ranie: Ovo su navike kojih se strogo drži već godinama

Piše: L. K. P.

Kraljicu Raniju krasi mladoliki izgleg, vitka figura, a pored toga ima i savršen osjećaj za modu. Zbog svega navedenog, ne čudi što je uzor mnogim ženama širom svijeta. Iako već gazi šestu deceniju, na njenom licu se to ne primjećuje. Njen ten je savršen, a nema ni jednu jedinu boru. Ako ste pomislili da je za to zaslužna estetska hirurgija, prevarili ste se. Ovo su navike kojih se strogo drži već godinama i zahvaljujući kojima izgleda bolje i od duplo mlađih djevojaka.

Pravilan izbor namirnica

Da bi se metabolizam aktivirao i tijelo imalo snagu veći dio dana, neophodan je obilan doručak, a to zna i kraljica Ranija. Ona svako jutro započinje ovsenom kašom, voćem, orašastim plodovima i čašom prirodnog soka bez šećera. Što se ostalih obroka tiče, trudi se da se oni baziraju na proteinima uglavnom i na manjoj količini uljenih hidrata, a to bi značilo da uglavnom jede neko meso koje nije masno ili ribu, integralni hljeb i dosta povrća. Takođe, voli leblebije, integralnu rižu, svježi sir i mlijeko. Njena ishrana se uglavnom bazira na principima mediteranske ishrane. Večera nikad nije obilna i kalorična. Uglavnom je to čaša kiselog mlijeka i parče hljeba.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Queen Rania Al Abdullah (@queenrania)

Vježbe za um i tijelo

Svaki drugi dan započinje časovima joge i kaže da joj to pomaže da ostane smirena i daje joj snagu za novi radni dan. Možda će vas iznenaditi, ali kraljica Ranija, takođe, uživa i u borilačkim vještinama poput kik boksa i tekvonda, pa s vremena na vrijeme i njih praktikuje.

Njega lica

Ona čvrsto vjeruje da žena može dugo da zadrži mladoliki izgled bez odlaska kod plastičnog hirurga. Ona se strogo drži minimalizma i kada je šminka, ali i njega kože u pitanju.

– Prekomjerna upotreba krema može da nanese više štete nego koristi, kao i korištenje krema na svoju ruku – rekla je jednom prilikom ona. Baš zato, ona jednom godišnje odlazi kod dermatologa koji pravi kreme specijalno namenjene njenom tipu kože. Osim toga, i dva puta godišnje odlazi kod kozmetičara na čišćenje lica.

Pročitajte još