Mladalački izgled u dva poteza! Ovaj način nanošenja rumenila skida godine sa lica! 

Piše: L. B.

Foto: Westman Atelier

Novi trendovi u svijetu ljepote uvijek izazivaju uzbuđenje, a čini se da je 2024. posebno zanimljiva. Sve više pažnje se posvećuje nanošenju rumenila, posebno popularnom trendu “boyfriend blush” koji osvaja srca na TikToku.

Ne iznenađuje što su devedesete godine inspirisale još jedan veliki beauty trend, jer ovaj izgled odiše opuštenom estetikom tog vremena. Šminkerka Malori Roses je na svom TikToku objasnila da se ovaj trend ciklično vraća.

– Izraz “boyfriend blush” nije nov… Nisam ga izmislila… Čula sam za ovaj trend prije mnogo godina, a sada je potpuno u modi – rekla je Malori.

@sohniiwithachance New blush placement! #makeuptips #creamblush #rarebeauty #tiktokbeauty ♬ original sound – sohnii – Sohnii

Ova estetika naglašava prirodniji, rumeniji izgled, gdje se baca fokus na područja gdje se obično javlja blaga ružičasta boja. Ovaj trend želi da postigne izgled rumenih obraza koji se prirodno pojavljuje nakon različitih fizičkih aktivnosti.

@roroocottrelle I might look crazy but I love it 🥰 #beauty #makeup #blushtrend #blush ♬ original sound – ₊˚✧˳♡⋆࿐

– Kada čujete izraz “boyfriend blush”, zamislite mlade prinčeve Williama i Harryja. Primijetite kako obojica imaju to blago crvenilo na sredini obraza koje se spušta prema bradi. To izgleda mladalački i sportski – objašnjava Malori.

Kako nanijeti rumenilo na ovaj način?

Umjesto tradicionalne tehnike nanošenja rumenila, ova metoda je mnogo opuštenija. Rumenilo se nanosi u obliku trougla, šireći se preko obraza od središta lica prema vrhu uha pa prema dole, prema rubu vilice. Vrlo je jednostavno, a izgleda lijepo na svakome.

 

Pročitajte još