Princ William otkrio neodoljivu večernju rutinu: Ovako završava dan princa Louisa

Piše: L. K. P.

Tokom vrtne zabave, održane u Buckinghamskoj palači, budući kralj pričao je i o svojim nasljednicima, a otkrio je i zanimljivost vezanu uz porodičnog miljenika i najmlađeg sina njega i Kate Middleton, neodoljivog princa Louisa

Kako bi nadoknadio propušteno vrijeme kroz dan, kada je njegov raspored prepun obaveza, a Louis boravi u školi, princ William svake večeri sa sinom ima rutinu uoči spavanja, koje se ne odriče.

Naime, tokom susreta s Rowan Aderyn, koja se pokušava probiti kao spisateljica, dobio je na dar dječiju knjigu koju je ona napisala. Knjiga prikazuje dječaka Jacka koji je ostao bez doma, a cijela priča duboko je dirnula princa Williama koji je rekao:

– Ovo je sjajno i tako inspirativno. Pročitat ću ovo Louisu večeras prije spavanja. Rowan je potom princu Williamu rekla kako je riječ o jednom od tek deset tiskanih primjeraka knjige, zato je ovo zaista poseban poklon.

Ovo inače nije prvi put da je princ William otkrio večernje rutine njegove porodice. Još je 2020., tokom posjetr Južnom Walesu, pokazao koliko razmišlja o djeci, čak i kada ona nisu u mogućnosti biti s njim i Kate Middleton na putu. Tada je ugledao dijete kako čita dječju slikovnicu Julije Donaldson ‘Mjesta ima na metli svima’.

William nije odolio a da ne prokomentira kako upravo tu knjigu, koja je hit među djecom širom svijeta, čita stalno i svojoj djeci.

Pročitajte još