Zavirite iza kulisa modne revije Kontura Futura

Piše: L. K. P.

U duhu istinskog modnog glamura i neizmjerne strasti, Kontra Futura revija, održana 16. maja 2024. zasjala je u sarajevskoj Vijećnici. Kontura Futura predstavila je nove kolekcije svojih idejnih začetnica, Amne Kunovac Zekić i Jasne Hadžimehmedović Bekrić, a osim kolekcija ovih renomiranih dizajnerica predstavljeni su i radovi mladih dizajnerica, Dalile Bristrić i Amre Kurtić.

Međutim, ono što mnogi nisu vidjeli tu noć je nevjerojatna predanost tima iza kulisa. Njihova neumorna energija i besprijekorna profesionalnost transformirali su ovu reviju u nezaboravan spektakl.

Stilistica Gordana Gasha Miladinović, poznata po svom jedinstvenom stilu i neiscrpnoj kreativnosti, osmislila je lookove koji su nadmašili sva očekivanja. Svaki detalj, svaki sloj odjeće bio je savršeno usklađen, čineći da modeli izgledaju kao da su upravo sišli s naslovnica prestižnih modnih magazina.

  • Ove godine, Kontura projekat je bio zahtjevniji od prošlogodišnjeg, utoliko što smo imali još dvije mlade dizajnerice Amru i Dalilu. Organizacija i pristup bili su na visokom nivou. Casting i fitting za sve dizajnerice odrađen je u danima prije revije, kako i dogovori za frizure i šminku. Ko nosi koju odjeću, ko je kako našminkan, i koji je ‘feel’ za svaku dizajnericu, jako je važno. Na sam dan revije, organizacija i koordinacija u backstageu morali su biti besprijekorni, s obzirom na brze promjene odjeće između dizajnerica. Energija u backstageu je bila eletrična i mislim da je to publika mogla osjetiti. Malo ko može razumjeti kakve se frka dešava iza scene, ali vas taj adrenalin nosi, pa se nekako sve stigne. Ja najviše uživam u tom osjećaju kada se sav rad i odabir spoji i poklopi u tih nekoliko minuta i dobijete puni efekt onoga što ste zamislili pod svjetlima i muzikom, istaknula je Gordana Miladinović.

Make-up artistice Maja Koristović-Talović i Vesna Husić, te make-up artist Adi Hasić, čije umjetničke ruke donose magiju na lice svakog modela, kreirali su make-up lookove koji su istovremeno odvažni i elegantni. Nihova vizija ljepote oživjela je na licima modela, naglašavajući njihovu prirodnu ljepotu i dodajući dozu drame koja je oduševila publiku.

  • Predivan rad sa kolegama i dugogodisnjim prijateljima rezultirao je nevjerovatno pozitivnoj atmosferi u backstagu. Uvijek je zanimljivo iskustvo dati svoj doprinos u realizaciji projekata koji se predstavljaju drugima jer smo u mogućnosti da kreativno pomjeramo granice i na taj način predstavimo zajednički rad u cjelini. Tako da se modnim revijama uvijek posebno radujem, jer su prikaz konstantnog stvaranja i kreiranja, po meni najbitnijeg procesa, koji nikada ne treba da stane. Hvala Amni i Jasni, na uloženom naporu, da nas skupe sve na jedno mjesto, kaže Maja Koristović-Talović.

Ensar Dervišbegović, talentirani hairdresser, svojim je majstorstvom oblikovao frizure koje su savršeno upotpunile cjelokupan izgled. Njegova sposobnost da svaki pramen kose postavi na svoje mjesto, s lakoćom je kreirala frizure koje su istovremeno bile moderne i bezvremenske.

Džejla Glavović, direktorica agencije za modele Swan Model Managment, još jednom je dokazala svoje izvrsno oko za talente. Njeni pažljivo odabrani modeli, sa samopouzdanjem i gracioznošću, nosili su kreacije s nevjerojatnom elegancijom, čineći svaki korak po pisti istinskim modnim trenutkom.

Ovaj nevjerojatni tim svojim je znanjem, strašću i predanošću doprinio da Kontra Futura revija bude besprijekorna i nezaboravna. Njihov rad iza kulisa ključan je za stvaranje savršenog izgleda i atmosfere koja ostavlja bez daha. Publici su pružili iskustvo koje će dugo pamtiti, a modna industrija još jednom je dobila potvrdu da je timski rad ono što stoji iza svakog velikog uspjeha.

Kontra Futura je više od revije – to je sinergija talenta, strasti i neumornog rada.

 

Pročitajte još