Prva dama Srbije ukrala poglede na modnoj reviji: Lijepa Tamara mogla bi stati i na pistu

Piše: L. K. P.

Foto: Antonio Ahel/Ata images/PIXSELL

Brojne poznate ličnosti sa srpske javne scene u utorak su prisustvovale modnoj reviji dizajnera Bate Spasojevića u Beogradu, a među njima se našla i supruga predsjednika Aleksandra Vučića – Tamara Vučić.

Atraktivna crnka privukla je poglede u autentičnom crnom, naizgled običnom odijelu, koje je ‘podigla’ crvenim ružem i srebrnim naušnicama.

Tamara je inače velika ljubiteljica mode, redovno posjećuje revije renomiranih dizajnera, a na događaju je zablistala kao da je i sama jedna od onih koje će pokazati novu kolekciju na pisti.

Inače, Tamara je rođena u Beogradu 1981. godine gdje je završila osnovnu i srednju školu, a diplomirala je na Fakultetu političkih nauka.

Ranije je radila kao televizijska novinarka, a zatim se zaposlila u diplomatiji. Nakon što je postala prva dama Srbije, počela se baviti humanitarnim radom.

S predsjednikom Srbije u braku je od 2013. godine, a iako se ranije ‘skrivala’ od javnosti, posljednjih godina znatno je aktivnija na društvenoj sceni. Par je 2017. godine dobio sina Vukana, a obilježila ih je i velika tragedija kada su 2014. godine izgubili bebu tri dana prije termina poroda.

Pročitajte još