5 najboljih biljaka za spavaću sobu: Pročišćavaju zrak i unose dozu tropskog ugođaja u prostor

Piše: L. K. P.

Spavaća soba prostor je u kojemu nam je važna energija mira i opuštanja. Kako bi zrak bio čišći, pomažu određene sobne biljke koje ne zahtijevaju puno svjetlosti i brige.

Ovo je 5 najboljih biljaka kao stvorenih za uređenje spavaće sobe.

  1. Zeleni ljiljan (Chlorophytum comosum)

Zeleni ljiljan odličan je za spavaću sobu jer učinkovito pročišćava zrak uklanjanjem toksina iz zraka. Osim toga, vrlo je jednostavan za održavanje, a ne zahtijeva puno svjetla niti posebnu njegu, što ga čini idealnim za unutarnje prostore, uključujući spavaće sobe.

  1. Sobna palma (Chamaedorea elegans)

Sobna palma još je jedna sjajna biljka za spavaću sobu jer također pročišćava zrak, povećava vlažnost i unosi dozu tropskog ugođaja u prostor. Njezine graciozne, peraste listove dodaju estetsku vrijednost, dok istovremeno poboljšavaju kvalitetu zraka, stvarajući zdraviju okolinu za spavanje.

  1. Spatifilum ili mirni ljiljan (Spathiphyllum)

Mirni ljiljan poznat je po svojoj sposobnosti uklanjanja štetnih tvari iz zraka, poput amonijaka, benzena i formaldehida. Osim što pročišćava zrak, ova biljka je jednostavna za njegu, dobro raste u uvjetima slabijeg osvjetljenja i rijetko cvjeta, što doprinosi mirnoj i opuštajućoj atmosferi u spavaćoj sobi.

  1. Aloe vera

Aloe vera je biljka koja proizvodi kisik noću, što poboljšava kvalitetu zraka tijekom spavanja. Osim toga, ima ljekovita svojstva, poput umirivanja opeklina i posjekotina, što je čini korisnom za držanje u spavaćoj sobi. Lako se održava i ne zahtijeva puno vode, što je čini praktičnim izborom za unutarnje prostore.

  1. Filodendron (Philodendron)

Filodendron je odličan u apsorpciji formaldehida iz zraka i lako se održava, čineći ga idealnim za unutarnje prostore, uključujući spavaće sobe. Ova biljka dobro uspijeva u uvjetima slabijeg osvjetljenja i ne zahtijeva čestu njegu, što je čini savršenim dodatkom za stvaranje zdravije i ugodnije atmosfere za spavanje.

Izvor: sensa.story.hr

Pročitajte još