Vlatko Stefanovski doživio dvije porodične tragedije u jednoj godini: Nisam bio spreman za toliko bola

Piše: L. K. P.

Vlatko Stefanovski decenijama važi za vrhunskog kantautora i jednog od najboljih gitarista na ovim prostorima, pa i šire.

Frontmen benda „Leb i sol” tokom duge i bogate karijere svirao je na scenama širom svijeta i uživao u poštovanju najvećih muzičara današnjeg doba.

Njegov životni put, koji traje već 67 godina, prožet je velikim profesionalnim uspjesima, ali i preranim odlascima onih koje je najviše volio.

– Bio sam prilično mlad kada sam izgubio roditelje – oca kada sam imao 24 godine, a majku kada mi je bilo 27 – rekao je Vlatko Stefanovski jednom prilikom za Kurir i objasnio:

– Dok imate roditelje, imate “back up” za sve: i finansijski, i emocionalni i svaki drugi. Posle ste na vetrometini, pa šta vam život nanese. Ali, ne možeš protiv sudbine. To su stvari koje ne kontrolišeš.

Uvaženi muzičar rijetko priča o privatnom životu. Dugo je bio u skladnom braku sa Gordanom Milić Stefanovski, ali je ona iznenada preminula.

– Živio sam više od 30 godina sa jednom osobom koja je, nažalost, otišla prije vremena – rekao je.

I tu nije bio kraj tragičnim gubicima.

– Nažalost, imao sam težak period tokom posljednjih godina. Nakon supruge otišao je i moj brat, i to vrlo brzo. Godinu za godinom.

– Stvarno više nisam mogao da podnesem sve to što mi se dešavalo. Bilo je previše. Nisam bio spreman za toliko bola za kratko vrijeme. Užasno težak period sam preživio – priznao je Vlatko Stefanovski.

Utjehu je pronašao u djeci.

 

 

Pročitajte još