Ovo su najpopularnije baletanke za 2024! Influenserke su opsejdnute njima

Piše: L. B.

Modna platforma Lyst objavila je novu kvartalnu listu najpopularnijih proizvoda u muškoj i ženskoj modi. Ipak, kada je riječ o baletankama – modelu obuće koji obilježi svaku proljetnu sezonu, pažnju zaljubljenica u modu ukrale su predivne ravne cipele koje potpisuje modna kuća Alaïa.

Dok je ranije gotovo smatrano uvredom da se obučete isto kao neko drugi, danas je modni svijet pomjerio stvari toliko u drugu krajnost da se smatra da je imitacija najviši oblik laskanja, pa su influenserke apsolutno opsjednute modelom Strass brenda Alaïa koji je četvrti najpopularniji proizvod od početka 2024. na Lyst-u!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by buy this shit (@buy_thishit)

U prvim redovima revija viđali smo trendseterke u njima, nosi ih svaka bolje odjevena djevojka na Instagramu, česta su tema na TikToku i definitivno je u pitanju trend koji će obilježiti naredne mjesece.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Find Studio (@thefindstudio)

Ove jednostavne crne baletanke izrađene su od janjeće kože i imaju kaiš preko stopala, što je detalj koji će biti in ovog proljeta i ljeta, a inspirisan je direktno popularnim Mery Jane cipelicama. Statement dio Strass baletanki bez sumnje su kristali kojima su ukrašene, okruženi mesinganim sitnim prstenovima kojima su fiksirani.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Felicity Bird (@felicitymbird)

Dakota Jonson i Rihanna samo su neke od onih koji im nisu odoljeli, a u pitanju je luksuzniji par obuće, za koji je potrebno izdvojiti 1.290 dolara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @asapprove

Proizvode se i u bijeloj boji, iako je crna nesumnjivo popularnija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emili Sindlev (@emilisindlev)

Budući da su u pitanju skuplje baletanke, nisu tako lako dostupne svima koji bi ih nosili, ali nema sumnje da high-street brendovi spremaju pristupačne varijante. Da li biste se počastili nečim sličnim?

Pročitajte još