Kada vam se baš jedu jagode, uzmite još dva sastojka i pripremite ovu poslasticu

Piše: L. K. P.

Iskoristite sezonu jagoda i pripremite ukusan desert koji će obožavati sve generacije. Najbolje od svega? Radi se od svega tri sastojka.

Jagode su fino bobičasto voće iz porodice ružavki koje obiluje vitaminima, mineralima i drugim nutrijentima. S obzirom da otprilike 90 posto njihovog sastava otpada na vodu, jagode su i niskokalorična namirnica. U sto grama svježeg ploda, nalazi se svega oko 30-ak kalorije.

Jagode su i savršena namirnica za proljetni desert poput kremastog moussea. Riječ je o slatkom, laganom i osvježavajućem desertu za koji vam ne treba mnogo znanja niti vještine u kuhinji.

Postoji nekolicina recepata za pripremu moussea od jagoda – mi vam donosimo najjednostavniji. Za pripremu će vam biti potrebno tek svježe jagode, šećer i vrhnje za šlag, pokoje kuhinjsko pomagalo i malo strpljenja.

Sastojci:

350 g svježih jagoda

250 g vrhnja za šlag

100 g šećera

Priprema:

Očistite jagode i narežite ih na manje komade. U blenderu ili sjeckalici povrća pretvorite jagode i šećer u pire. U mikseru istucite vrhnje u šlag, pa u njega umiješajte pire od jagoda. Stavite u hladnjak na hlađenje barem jedan sat prije posluživanja, a možete i preko noći. Poslužite ohlađenu kremu sa svježim komadićima jagoda.

Izvor: Zdovoljna.hr

Pročitajte još