Ove slavne ličnosti imaju strogi režim ishrane: Evo ko jede 15 manjih obroka na dan, a ko 25 godina jede isti obrok

Piše: L. K. P.

Tom Cruise (61) je nedavno uživao na plaži na Mallorci, gdje su ga uhvatili fotografi. Privlačio je pažnju svojim kao isklesanim tijelom, koje duguje strogom režimu. Vožnja kajakom, mačevanje, planinarenje, nema što ne radi da bi ostao fit. Osim toga, tri dana sedmično trenira s tegovima te vježba kardio, a dva dana bavi se aktivnostima na otvorenom. Tokom svojih treninga s tegovima najviše se fokusira na ramena, prsa i tricepse te bicepse i leđa.

Veliku ulogu u održavanju njegove forme ima i pravilna prehrana. Glumac pojede 15 manjih obroka na dan, umjesto tri glavna. Ne jede slatko, prerađenu hranu, a izbjegava i ugljikohidrate. Umjesto toga jede hranu s roštilja te hranu pripremljenu na niskoj temperaturi, a neizbježni su i đumbir, brokula, špinat, orašasti plodovi, maslinovo ulje… No nije on jedina zvijezda koja se pridržava strogog režima kako bi bila u što boljoj formi i izgledala sjajno.

– Prilično sam ekstremna u svemu, bilo da jedem, vježbam, pijem ili ne pijem – otkrila je ranije modna dizajnerica i bivša pjevačica Victoria Beckham.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Victoria Beckham (@victoriabeckham)

Šuškalo se kako supruga umirovljenog nogometaša Davida Beckhama jede isti obrok svaki dan već 25 godina. Iako to nikad nije potvrdila, njen suprug otkrio je kako ona preferira ribu na žaru i povrće kuhano na pari.

– Također volim voće, ali ga ne jedem previše jer se ponekad od voća osjećam napuhnuto – objasnila je i dodala kako to ne znači da potpuno izbjegava ugljikohidrate. Avokado je jedna od Victorijinih omiljenih namirnica, pa je gotovo kombinira u svaki obrok u danu. Još je 2019. za The Telegraph otkrila kako jede između tri ili četiri avokada dnevno i kako upravo njega smatra zaslužnim za blistavost i zdravlje svoje kože.

Umjesto mesa radije bira morske plodove i ribu, a kao jedno od omiljenih jela ističe kozice s tekilom i limetom. Predana je i vježbanju. Za magazin The Guardian’s Weekend objasnila je kako najradije počinje vježbati između 5.30 i 6 sati. Trči na traci sedam kilometara, a onda nastavlja trening s osobnim trenerom. Radi kombinaciju vježbi, po 30 minuta za ruke i isto toliko za noge.

– Za tijelo je dobro uvoditi promjene, a otkad sam uvela utege, vidim kako imam više mišića – istaknula je.

Angelina Jolie često se nalazila na listama najzgodnijih i najljepših glumica svijeta. Žene i muškarci bili su očarani njenim atraktivnim izgledom dok tijekom razvoda s Bradom Pittom nije pala na samo 40 kilograma. Tvrdila je da je to zbog stresa, a kasnije je magazin Marie Claire pisao o njezinoj dijeti, koja se temeljila na šačici orašastih plodova i sjemenkama. Navodno je tad unosila 600 kalorija na dan.

Pročitajte još