Zavoljeli smo ih kao Šeherzadu i Onura u hit seriji “1001 noć”: Zavirite u londonski dom Berguzar Korel i Halita Ergenca

Piše: L. K. P.

 

Bergüzar Korel ​​​​​i Halit Ergenç koji su se proslavili ulogama Šeherzade i Onura u hit seriji ‘1001 noć’. Podigli su puno prašine u Turskoj kad su se zaljubili na snimanju popularne serije, a zbog nje je on ostavio trudnu suprugu, 14 godina mlađu glumicu Gizem Soysaldi koja je zato odlučila pobaciti.

Bergüzar je u to vrijeme bila zaručena za baletana Tana Sagturka, ali kad je shvatila da želi biti s Halitom raskinula je zaruke. Otad privlače pozornost turskih medija, a njihova ljubavna priča čini se i danas sretnom kao i na samom početku.

U međuvremenu su se 2009. vjenčali te su dobili troje djece, a turski mediji prije nekog vremena brujili su o glumičinim ljubomornim ispadima i potencijalnoj Halitovoj nevjeri. Bergüzar je navodno posjećivala bračnog terapeuta. I dok su mnogi mislili da je njihovom braku tada došao kraj, supružnici su se odlučili boriti za svoj brak i danas su i dalje jedan od najslavnijih parova u Turskoj.

Premda je Halit poslovno prije svega vezan uz Istanbul svili su porodično gnijezdo i u Velikoj Britaniji. Trenuno žive na relaciji Istanbul – London zbog njihovog najstarijeg sina, 13-godišnjeg dječaka Alija, par je odlučio kupiti nekretninu u elitnoj londonskoj četvrti Notting Hill. Priuštili su mu najbolju muzičku poduku i obrazovanje.

– Ali je nadareni muzičar i kao roditelji ćemo učiniti sve da mu pomognemo na njegovom putu da ostvari svoje snove’, izjavili su ranije sretni supružnici nakon što su kupili kuću u Londonu. U Instanbulu žive u jednoj od najluksuznijih četvrti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Berguzar Korel (@berguzarkorel)

Tamošnja kuća ima visoki strop 160 m2 koji se sastoji od tri sobe, dnevnog boravka, kuhinje i balkona. Dom slavnog para je ukrašen originalnim detaljima, a odiše pastelnim bojama, gdje preovladava bijela.

U Londonu, potpuno je drugačiji od onog u kojem par stanuje u Turskoj. Kada je mala Leyla, kćerka popularne Šeherezade, došla na svijet, par je odlučio da svoj dom u prijestolnici Engleske uredi malo drugačije, kako bi imali ušuškani kutak, u kojem će svi članovi porodice jednako uživati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Berguzar Korel (@berguzarkorel)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Berguzar Korel (@berguzarkorel)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Berguzar Korel (@berguzarkorel)

Iako su u turskim medijima postojale glasine da se par definitivno smjestio u Engleskoj, njihov PR menadžer to je demantovao, objasnivši da u proteklih pet godina supružnici posjećuju London.

Berguzar je svojim pratiocima na društvenim mrežama otkrila djelić dnevne sobe, kao i nekoliko detalja u stanu, a malo ko je ostao ravnodušan na prizor.

 

 

Pročitajte još