”Ako ne mogu da hodam, puzat ću”: Celine Dion podijelila potresnu ispovijest o svojoj borbi protiv rijetke bolesti

Piše: L. B.
Selin Dion u dokumentarnom filmu o njoj I am Celine Dion

Obožavaoci Celine Dion nisu mogli da ostanu ravni nakon što je Amazon Prime objavio novi emotivni trailer za predstojeći dokumentarac I am: Celine Dion, sačinjenog od snimaka iz života pjevačice.

U dirljivom traileru, ova muzička legenda je uznemirena jer priznaje da joj je dijagnostikovan sindrom ukočene osobe utjecao na njenu sposobnost da nastupa – a njeno iskreno priznanje je rasplakalo i njene fanove.

Na društvenoj mreži X, mnogi su podijelili svoje mišljenje o moćnom trailer dok je jedna osoba komentarisala: Ovaj video me je razbio u komade. Kakva divna i jaka žena.

Ostali korisnici su ovako komentarisali: “Totalno sam u šoku, ona ne zaslužuje ovu situaciju”, “Celine me je rasplakala, a njen dokumentarac još nije izašao”, “Već plačem. Kraljice ne zaslužuješ ništa osim zdravlja, ljubavi i sve pohvale. Ostani jaka Celine, toliko te volimo i pakleno nam nedostaješ”, glasili su neki od komentara.

Svakako je najšokantniji dio ovog trailera kada pjevačica poziva hitnu pomoć, a u pozadini se čuje gradska buka. Nije sigurno kada i zašto je pozvana hitna pomoć, ali je vjerovatno zbog njene borbe sa sindromom ukočene osobe.

Celine je u decembru 2022. otkrila da joj je dijagnostikovana degenerativna bolest.

Sindrom ukočenosti, također poznat kao sindrom ukočenog čovjeka, je rijedak neurološki poremećaj koji uzrokuje progresivnu ukočenost mišića i grčeve.

Grčevi mogu biti bolni, a vremenom se mogu i pogoršati. Ukočenost obično utjerče na mišiće trupa, ali može utjecati i na ruke i noge.

Pred kraj trailera, majka troje djece obećava svojim fanovima da će učiniti sve da sačuva svoj glas, koji opisuje kao dirigenta njenog života.

– Kada vam je glas donosi užitak, onda ste najbolja verzija sebe. Treba mi moj instrument – moj glas. Dijagnostikovan mi je veoma rijedak neurološki poremećaj i ranije nisam bila spremna da govorim o tome, ali sada jesam, priznaje ona, prije nego što je dodala: Vidim svoj život i volim svaki njegov dio.

Trailer se završava tako što pjevačica izjavi: Ako ne mogu da trčim, hodat ću. Ako ne mogu da hodam, puzat ću. Ali ja neću stati, ona neće stati.

Pročitajte još