Još jedna kćerka Angeline Jolie i Brada Pitta odrekla se očevog prezimena

Piše: L. K. P.

Zahara nije jedina kćerka Angeline Jolie i Brada Pitta koja se odrekla očevog prezimena. Kako saznaje „People“, izgleda da je isto napravila i njihova 15-godišnja kćerka Vivienne. U pozorišnom programu za novi mjuzikl pod nazivom “The Outsiders”, kćerka poznatog para koji već godinama vodi mukotrpnu bitku za starateljstvo, potpisana je kao Vivienne Jolie, a prezime Pitt nedostaje. Iako nije poznato je li se djevojčica zakonski odrekla prezimena, mnoge to ne bi začudilo jer nijedno od djece nema dobar odnos sa slavnim glumcem.

Tako se u novembru 2023. očevog prezimena javno odrekla i 18-godišnja Zahara kada je na Univerzitetu Spelman u Atlanti tokom proslave stala ispred ljudi i glasno izgovorila da je njeno ime Zahara Marley Jolie. Time je otkrila kako se odrekla očeva prezimena, a izgleda da je sada to isto napravila i njena mlađa sestra.

S obzirom na to, ova odluka 15-godišnje Vivienne nikoga nije previše iznenadila, a smatra se da je prekinula kontakt s ocem zbog braće Maddoxa i Paxa, s kojima Pitt već godinama ne razgovara. Iako je glumac pokušao popraviti odnose, posebno sa sinom Maddoxom, u tome nije uspio. Prema tvrdnjama jednog izvora, Brad je jako uzrujan što Maddox ne želi ni čuti za njega te mu sav trud zapravo ne znači ništa.

– Poslao mu je dar za njegov 21. rođendan i poruku punu ljubavi kao posljednji pokušaj da se iskupi, ali nikad mu nije odgovorio, rekao je izvor blizak glumcu. Osim toga, nedavno je u javnost procurila poruka koju je njihov drugi sin Pax poslao Pittu na Dan očeva još davne 2020. godine. U njoj ga je nazvao ‘”šu*kom svjetske klase i užasnom osobom vrijednom prezira.”

– Sretan Dan očeva ovom se*onji svjetske klase. Iznova si dokazao da si užasna osoba vrijedna prezira. Nemaš obzira ni empatije prema svojih četvero djece koji u tvojoj prisutnosti drhte od straha. Nikada nećeš razumjeti ogromnu štetu koju si nanio mojoj obitelji jer si nesposoban za to, napisao je.

Američka je glumica 2022. godine podnijela tužbu protiv Pitta u kojoj je detaljno opisala događaj koji navodi kao zlostavljanje u privatnom avionu 2016.

– Kad je jedno od djece verbalno odbranilo Jolie, Pitt je nasrnuo na vlastito dijete, a Jolie ga je zgrabila s leđa kako bi ga zaustavila. Kako bi skinuo Jolie s leđa, Pitt se bacio unatrag na sjedala aviona ozlijedivši joj leđa. Djeca su pojurila unutra, a prije nego što je završilo, Pitt je jedno od djece davio, a drugo udario po licu. Neka su djeca molila Pitta da prestane. Svi su bili prestrašeni, pisalo je u izvještaju.

Pročitajte još