Igrom slučaja apstinirate od seksa: Evo koje su dobre strane

Piše: L. K. P.

Ako ste nedavno izašli iz duge veze ili vam jednostavno nije do intimnih odnosa, donosimo vam pozitivne strane apstinencije u kojima možete uživati dok traje.

Iako seks jača srce i produžuje život, i sušna razdoblja imaju svojih prednosti, naročito za psihu. Višak vremena izvrsna je prilika za rad na sebi i tjelesnoj formi.

  1. Bolja forma, više samopouzdanja

Žene tokom seksa mogu biti nesigurne u svoje tijelo, preispitivati se jesu li dovoljno dobre ili privlačne što loše utječe na njihovo samopouzdanje.

Razdoblje bez seksa mijenja prioritete, pa se možete koncentrirati na dovođenje tijela u dugo željenu formu. Bolja forma zasigurno će podići samopouzdanje i poboljšati način na koji gledate na sebe.

  1. Prilika za istraživanje vlastitog tijela

Razdoblje bez seksa izvrsna je prilika za istraživanje vlastitog tijela. Od toga najviše mogu profitirati oni koji nikada s partnerom nisu postigli vrhunac, pa sada mogu saznati što ih uzbuđuje, a što ne, te koje dodire zapravo vole.

  1. Nema drame ni straha od trudnoće

Život u paru uprkos svojim prednostima može biti jako naporan. Partneri se međusobno trebaju uskladiti i raditi kompromise, a ponekad i po pitanju seksa. Bez seksa se o tome ne trebate brinuti, ali niti strahovati od neželjene trudnoće.

  1. Više ćete cijeniti seks

Sušno razdoblje uči kako više cijeniti seks. Jednom kad završi, valjanje među plahtama bit će intenzivnije nego ikad prije, naročito ako se iskoriste vještine koje ste naučili istražujući vlastito tijelo.

Pročitajte još