Lijepa Neslihan Atagul je zbog teške bolesti imala samo 45 kilograma i napustila je snimanje hit serije: Sada izgleda bolje nego ikad

Piše: L. K. P.

Neslihan Atagul izgleda bolje nego ikad nakon što se oporavila od ozbiljnih zdravstvenih problema, zbog kojih je napustila snimanje serije ”Ambasadorova kći”.

No odluku o povlačenju Neslihan je donijela nakon što je jednog dana na setu pala u nesvijest i završila kod liječnika, koji su joj dijagnosticirali sindrom propusnog crijeva. To je bolest uslijed koje štetne tvari poput bakterija, virusa, toksina i gljivica ulaze u krvotok vrlo lako, a posljedice mogu biti i kobne.

– Moje tijelo ne može ovo podnijeti, moram se odmoriti, napisala je tada lijepa Neslihan na društvenim mrežama te je nakon toga dala i intervju u kojem je sve objasnila.

Njezini fanovi već su i prije toga primijetili da je drastično smršavjela, a rekla je da ima 45 kilograma te da se mora paziti.

Ono najgore razdoblje je iza nje, barem ako je suditi po njenim najnovijim fotografijama koje je objavila na profilu na Instagramu, na kojima doslovno blista.

Osim u „Ambasadorovoj kćeri“, Neslihan smo imali priliku gledati u serijama “Bit ćeš moja” i “Pitanje časti”, koje su joj donijele veliku slavu u Turskoj, ali i van njenih granica. Rođena je 1992. godine u Istanbulu, porodica joj nije bila bogata, otac joj je radio kao vozač, a majka je bila kućanica, koja je zbog toga odlučila kćer progurati kao model i poslala je njezin portfolio raznim modnim agencijama.

Neslihan je do svoje 14. godine snimila brojne reklamne kampanje za turske brendove, a ubrzo je dobila i prvu glumačku ulogu u turskom filmu “Prva ljubav” 2006. godine. Uloga ju je vinula među zvijezde i od tada je glumila u brojnim drugim turskim filmovima i serijama te je za svoj rad nagrađivana.

Od 2016. godine u braku je s glumcem Kadirom Dogulom, kojeg je upoznala na snimanju serije “Pitanje časti” i na čijem su se setu i zaljubili.

Pročitajte još