Ljubavni život Svetlane Cece Bojković uzbudljiviji je i od priče sa filmskog platna: Udavala se tri puta, a evo kako su joj se dva braka preklopila

Piše: L. K. P.

Foto/Promo/Vukica Mikača

Legendarna Svetlana Ceca Bojković već decenijama važi za jednu od najboljih glumica u cijelom regionu.

Njena uloga u seriji „Bolji život“ će ostati vječna zauvijek, ali, naravno, uz nju je bil još dosta uloga kojima je Ceca dala svoj jedinstven pečat i stvorila ih nezaboravnim.

Ceca je rođena Zemunka, rođena 1947. Nakon završene Četrnaeste beogradske gimnazije, upisuje Akademiju gdje je i diplomirala 1970.godine, a dvije godine kasnije rodila kćerku.

Ova dama se udavala tri puta, a zanimljivo je to što je vezu sa drugim mužem započela dok je još bila u braku sa glumcem Milošem Žutićem, sa kojim ima kćerku, danas takođe glumica Katarinu Žutić.

– Moji brakovi su se preklopili osamdesetih godina. U zajednicu sa Mucijem ušla sam prije razvoda od Miloša. Moja i Mucijeva ljubav bila je jača od svih pravnih normi, a zvanično smo se vjenčali tek 1990. godine. Jer, i on je, iz svog prvog braka, izašao na isti način kao ja iz svog – rekla je ranije za srbijanske medije Svetlana.

– Udala sam se kad sam imala 21 godinu, a Miloš osam više. Bili smo nedozreli za brak. I došlo je do erozije naše zajednice, ali ne i našeg ljudskog odnosa.

– Taj naš ljudski odnos nije izostao do kraja njegovog života, do 1993., do njegove 54.  godine, uprkos činjenici da smo oboje bili u novim brakovima. Ja sa rediteljem Ljubomirom Mucijem Draškićem, a on sa glumicom Ognjankom Ognjanović sa kojom je dobio sina Đorđa.

A i nas dvije smo bile i ostale jako bliske – rekla je glumica.

Miloš Žurkić je preminuo 1993. godine, dok je i druga ljubav naše glumice skončala život 2004. godine od srčanog udara.

Međutim, Ceca je i dalje bila puna ljubavi koju je željela da podijeli sa nekim, pa je tako i treću put izgovorila sudbonosno ”da” sa diplomatom Slavkom Kruljevićem, sa kojim je u skladnom i lijepom braku više od deset godina.

Svoju karijeru Svetlana je gradila decenijama i na vrhunskim ulogama u pozorištu, serijama i filmovima, čije replike se uporno prepričavaju.

Izvor: Glossy.rs

Pročitajte još