Tajnu koja se krila godinama otkrio Bajaga: Ovoj ženi je posvećena čuvena pjesma Zdravka Čolića

Piše: L. K. P.

Zdravko Čolić jedan je od rijetkih pjevača koji ima stotine hitova, a jedan od njih je i ‘Hajde, hajde, Jasmina’. Sad je njegov kolega, Momčilo Bajagić Bajaga, otkrio kome su zapravo posvećeni stihovi ove legendarne pjesme.

– Dok sam svirao u Čorbi, pisao sam tekstove za razne izvođače za koje je Bata radio muziku i jedan od njih je bio i Zdravko. Za Jasminu, to je već Čola radio s Bregom… Ja dobijem kasetu gdje neki… Ne mislim je li ukradena pjesma, ali netko tko im je poslao pjesmu pjeva na turskom. Pjeva jednu riječ, dadadi, dadadi… Ja nisam znao kakva bi to bila riječ’, započeo je on, a potom otkrio da su i Zdravko Čolić i on poznavali ženu koja se zvala Jasmina.

– U ‘Komuni’ koja je izdala taj album sekretarica je bila jedna Jasmina koja je bila jako ovako ok i prema meni i prema Čoli i svi su je gotivili. Bila je vrijedna. Ona kaže: ‘Ja nemam nijednu pjesmu o meni’ i ja sad kao… Rekoh: ‘Dobro, ‘ajde, ‘ajde Jasmina. Znam ti ukus karmina. Rade crvi u krvi i ritam te mrvi, a ti mi se tu praviš fina’. Odnesem to Bregi i Brega kaže: ‘Ti nisi normalan, ispričao je Bajaga.

Inače, čuvena pjesma objavljena je 1997. godine na Zdravkovom devetom studijskom albumu ‘Kad bi moja bila’ i odmah je, kao i sve ostale, postala hit koji se sluša i danas.

Pročitajte još