Frizura od 35 miliona pregleda na TikToku: Jednostavna za održavanje, ne zahtjeva stilizovanje

Piše: L. K. P.

TikTok je ponovo poslužio kao odlična inspiracija trendova, tzv “dramatične slojeve” u kosi predstavio je kao jedinu frizuru koju morate imati u fokusu ovog ljeta. Na društvenim mrežama popularizovala je je švedska influenserica i manekenka Matilda Djerf čija je frizura izuzetno popularna na Instagramu i TikToku, pa ima i svoj hashtag.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MATILDA DJERF (@matildadjerf)

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MATILDA DJERF (@matildadjerf)

Njen zaštitni znak je frizura koja je bila popularna 70-ih, ali u modernijoj verziji, a dramatični slojevi frizure dodali su lepršavi predznak.

Slojevi u kosi su među najpopularnijim već nekoliko sezona, posebno u kratkim verzijama. Međutim, ako tražite nešto manje „radikalno“, isprobajte frizuru koju je popularizovala švedska influenserica. Dolazi u kombinaciji sa dugim zavjesa-šiškama i mnogim dugim slojevima koji su zaslužni za volumen i bogatu teksturu kose.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Deni McDermott 🕊 (@denimcdermott)

Dobra vijest je da je dugu kosu lakše stilizovati i da se čak može sušiti prirodnim putem, na zraku, što će prirodnu teksturu kose staviti u prvi plan. Izgledaju fantastično kada se češljaju, pa su dramatični slojevi sa šiškama koje uokviruju lice, stilizovani ogromnim valovima u kosi, jedna od onih frizura koje stručnjaci preporučuju za toplu sezonu.

Šiške određuju u kom pravcu ide frizura. Debele šiške sa zavjesama daju hladan izgled sa retro dodirom, dok dugi slojevi do vilice ili čak do ključne kosti daju elegantniji i moderniji izgled.

Pročitajte još