One su odbile ulogu u popularnoj seriji “Bolji život”: Glumice koje su se proslavile nisu bile planirane

Piše: L. K. P.

Kultna serija “Bolji život” pomogla je nekim glumicama da naprave krupne korake u karijeri. Među njima su Lidija Vukićević, Ljiljana Blagojević i Snežana Savić.

Ova serija bila je izuzetno popularna, a i danas se reprizira zbog interesantne priče i talentovane glumačke ekipe. Malo ko zna da neki od glumaca nisu bili prvobitno planirani za te uloge.

Sašinu mlađu sestru Violetu Viki Popadić trebalo je da igra pokojna Ena Begović. Međutim, prelijepa glumica je u tom periodu više bila okrenuta pozorištu, pa je odbila ulogu u seriji. Umjesto nje, kao Viki se proslavila Lidija Vukićević i o toj ulozi i danas često govori.

– Ta uloga mi je obilježila karijeru. Fino sam i zarađivala, pa sam od honorara iz serije napravila kuću na Dunavu. Čula sam da je ta uloga pisana za Enu Begović, ali teško mi je da povjerujem da je jedna hrvatska glumica mogla da odigra djevojku iz prave srbijanske porodice, priznala je Lidija jednom prilikom za srbijanske medije.

Djevojku Saše Popadića trebalo je da glumi Dara Džokić. U tom periodu je imala dosta obaveza, pa je odbila poziv, i kako je izjavila, ne kaje se zbog te odluke. Umjesto nje, ulogu je dobila Ljljana Blagojević i maestralno je iznjela.

Tu nije kraj, čak ni Nina Andrejević nije bila priamarno planirana za ovu seriju. Uloga fatalne pjevačice je prvo bila ponuđena Lepoj Breni, ali je glumica u to vrijeme snimala filmove “Hajde da se volimo” i “Tesnu kožu”, pa je odbila ovu ponudu. Snežana Savić je bila sljedeća opcija, a mnogi misle da je u seriju unijela posebnu energiju.

Pročitajte još