Bore na licu odaju kakva ste osoba i kakvog ste zdravlja

Piše: L. K. P.

Pogled na nečije lice može otkriti šta se događa unutar bića te osobe. Ne kaže se uzalud da je lice ogledalo duše i kao knjiga koja se lako može pročitati. Na stranicama takve knjige svaka utisnuta bora nešto znači.

Osim što su vidljivi znak starenja, bore mogu odati osobnost i što je osoba proživjela. Odražavaju unutrašnju patnju, iskušenja, a neke ukazuju i na zdravstvene probleme.

Bore ispod oka, tačno u ravnini zjenice povezane su s tužnim mislima, nezadovoljstvima, nemogućnošću izražavanja vlastitih osjećaja. Bore ispod očiju, općenito, mogu ukazati i na moguće probleme u radu bubrega.

Sitne bore uz vanjske uglove očiju povezane su s glavoboljom i bolovima u očima. Međutim, mogu biti i odraz poigravanja suprotnim spolom i odricanja od ljubavi. Mogu izražavati i osjećaj srama.

Bora od unutrašnjeg ruba desne obrve do unutrašnjeg ugla oka karakterizira oštrog promatrača, ali i vrlo osjećajnu osobu. Može nastati i zbog tegoba u organima za probavu, dugotrajne napetosti i nemira, kao i pretjerane usredotočenosti na određena događanja i osobe.

Ista bora s lijeve strane označava veliku usredotočenost na samog sebe i sklonost ka depresiji. Također se povezuje s upalom desni zbog oslabljenog imuniteta.

Dvije ravne bore koje idu od unutrašnjih rubova obrva prema čelu ukazuju na moguće probleme u radu jetre. Povezuju se i s napetošću živaca i otežanom sposobnošću donošenja odluka.

Uspravna bora koja kreće od sredine obrva karakterizira osobe koje teško podnose autoritete. One su čvrste i odlučne i uživaju u osjećaju moći i vlastite sposobnosti. Kada ne uspiju postići ono što žele, obuzima ih osjećaj nemoći.

Ako je bora od sredine obrva vodoravna, znači da je osobi važnija moć od autoriteta. Međutim, želja za pokazivanjem moći se povlači da bi ustupila mjesto osjećaju unutrašnjeg mira.

Bora sa desne strane lica, koja kreće od početka nosa prema vanjskom rubu lica, pokazuje snažnu živčan napetost, uzrokovanu nekim događajima ili osobama. Ovakve osobe često pate od glavobolje i nesanice.

Pročitajte još