Šest grešaka koje se događaju kada kupujemo kupaći kostim: Izbjeći pod svaku cijenu

Piše: L. K. P.

Ljeto je vrijeme za uživanje u suncu, moru i odmoru! Međutim, spadaš li ti među one kojima je kupovina novog kupaćeg kostima jednako ugodna kao i odlazak zubaru? Šteta, ako je odgovor potvrdan… Zapravo, trebalo bi biti zabavno birati svoj sljedeći omiljeni komad za ljeto na plaži. A to je laka zadaća – samo treba pripaziti na neke stvari kod kupovine.

6 najčešćih grešaka kod kupovine kupaćih kostima koje treba izbjeći

  1. Kupuješ radije “malo veći” badić

Zbog straha od isticanja navodnih „problematičnih područja“, mnoge žene kupuju bikini ili kupaći kostim koji su previše široki. To nije dobra ideja, jer se tkanina dodatno rasteže u vodi. Često nošenje također će ga brzo proširiti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tezza (@tezza.barton)

Naš savjet: Kad kupuješ kupaći kostim, pripazi da bude malo uži, a ne preširok – tada ćeš ga moći puno duže nositi.

  1. Ne ističeš svoje adute

Kupaći kostim je kupljen, ali ne osjećaš se ugodno u njemu. Možda si se kupujući previše vodila novim trendovima, a ne puno važnijim čimbenikom – da se osjećaš dobro u njemu. To te može isfrustrirati tijekom kupnje i rezultirati krivim izborom.

Naš savjet: Danas postoji veliki izbor stilova kada su u pitanju trendovi kupaćih kostima, koji naglašavaju različite dijelove tijela. Stoga razmisli što ti se posebno sviđa na tvom tijelu i prema tome odaberi model. Ponosna si na svoje grudi? Gornji dio bikinija s trakom oko vrata stavit će ih u fokus i dočarati izvrstan dekolte. Voliš svoj trbuh? Bandeau kupaći kostim privući će pažnju na taj dio tijela. Stražnjica ti je najdraži dio tijela? Oskudne gaćice s visokim izrezom stavit će je centar pozornosti. Vjeruj nam, bez obzira što voliš na sebi (a ponekad i ne voliš): za sve postoje laskavi krojevi, pa i za kupaće kostime koji navodno sve pokazuju.

  1. Prekasno krećeš u potragu

Novi trendovi odjeće za plažu uvijek dolaze u trgovine od aprila. Ako u potragu kreneš tek u avgustu, nećeš imati sreće i dobit ćeš samo robu koju niko drugi nije htio.

 

Naš savjet: Postoje li određene marke čije kupaće kostime voliš? Pretplati se na njihov newsletter – tada ćeš biti u toku sa svim novostima i moći ćeš modele koji ti se svide nabaviti na vrijeme.

  1. Odabrala si pogrešan dan za kupnju badića

Pod stresom si, loše volje, u žurbi si ili općenito loše? Onda radije idi kući i sklupčaj se na kauču uz omiljenu seriju – ali ni pod kojim okolnostima ne kreći u kupovinu kupaćeg kostima.

Naš savjet: Nažalost, mnogi od nas skloni su vidjeti navodne tjelesne nedostatke tamo gdje ih nema. Zato bi trebala kupovati ili isprobavati kupaće kostime samo ako si dobre volje, tj. pozitivno raspoložena. Najbolje je isprobavati odjeću u tišini pred ogledalom kod kuće i uz dobro osvjetljenje – a ne pod nemilosrdnim neonskim svjetlima skučene kabine za presvlačenje. I budi oprezna: uvijek unaprijed razjasni koja je politika vraćanja ili zamjene robe u trgovini. U većini online trgovina sada možeš vratiti i kupaće kostime – pod uvjetom da je higijenska plomba netaknuta.

  1. Uvijek kupuješ isključivo u crne kupaće kostime

Naravno, crna je uvijek laskava – ali također može vrlo brzo izgledati dosadno. Osim toga, crna brzo izgleda prilično „oštro“, osobito na blijedoj koži.

Naš savjet: budi hrabrija! Nakon što pronađeš svoj savršeni kroj, također možeš eksperimentirati s bojama i uzorcima. Uostalom, odjeća za plažu trebala bi imati jednu stvar: biti zabavna i učiniti tvoje vrijeme na plaži ili uz bazen još ugodnijim.

 

  1. Imaš nerealna očekivanja

Svakodnevna promatranje (navodno) savršeno građenih djevojaka na Instagramu itd. lako dovede do frustracije pri isprobavanju kupaćih kostima – uvijek imaš u glavi kako bi tijelo za plažu trebalo izgledati.

Naš savjet: nemoj se ni u kom slučaju uspoređivati s drugima. Lijepa si – i to je to! Ako ništa drugo ne uspije, prenesi fotografiju sa svog posljednjeg odmora: smiješ se i sretna si na plaži ili bazenu. To će ti odmah podići raspoloženje i ego.

Izvor:miss7.24sata.hr

Pročitajte još