Pet tajni njegovanog izgleda Elizabeth Hurley: Jedan od njezinih najboljih savjeta potpuno je besplatan

Piše: L. K. P.

Britanska glumica i model Elizabeth Hurley (59) izgleda sjajno na pragu šestog desetljeća, a posebnu pažnju privlači njena zdrava i njegovana koža. Vjerno prati nekoliko važnih beauty koraka u rutini kojih se redovito pridržava, a jedan od njih je potpuno besplatan, navodi Women’s Health.

  1. Važnost ponavljanja hidratacije nekoliko puta dnevno

– Jedina stvar u koju se kunem je hidratantna krema – i to mnogo, rekla je. Jednom prilikom je rekla kako hidrataciju popravlja čak šest puta dnevno, a na vrat kremu ponovno nanosi i do 10 puta. Iako bi neki od nas mogli pomisliti kako je to previše, njezini rezultati govore sami za sebe. Nikada dovoljno hidratacije!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elizabeth Hurley (@elizabethhurley1)

  1. Ne zaboravlja na unos tekućine

Osim vanjske hidratacije, važno je ne zaboraviti hidratizirati se iznutra. Uvijek sa sobom nosi bočicu vode i stavlja je na vidljivo mjesto kako ne bi zaboravila popiti preporučenu dnevnu količinu hidratacije.

  1. U svom domu ne drži prerađenu hranu.

– Volim jednostavnu, prirodnu, laganu hranu. Ne volim baš hranu s puno kemikalija ili aditiva, rekla je Elizabeth. Također, uvijek pokušava jesti hranu koja je uzgojena lokalno, a to vrijedi za meso i povrće. Kada je u pitanju njega kože, ovaj pristup hrani osvaja bodove kod dermatologa. Dermatologinja Jeanette Jacknin rekla je da mliječni proizvodi, slatkiši, pržena hrana, sok i alkohol mogu uzrokovati probleme s kožom. ‘Mediteranska prehrana ili prehrana temeljena na cjelovitim namirnicama, s puno svježeg povrća i ribe poput lososa, idealna je’, istaknula je. Nekoliko studija pokazuje da dijete s niskim glikemijskim opterećenjem poboljšavaju akne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elizabeth Hurley (@elizabethhurley1)

  1. Drži se pravilne rutine spavanja

Ne samo da se brine o svojoj rutini spavanja kako bi održala kožu pod kontrolom, već je rekla da to smatra dijelom postizanja sveukupnog uravnoteženog životnog stila. Važno je naučiti odmoriti kada za odmorom osjetimo potrebu, a ne ga smatrati nagradom.

 

  1. Ima čvrst način razmišljanja

Briga o sebi ili uravnotežen život – nazovite to kako želite, Elizabeth se kune da njezino stanje uma pridonosi njezinom sveukupnom sjaju. ‘Moraš pokušati ostati pozitivan’, rekla je, ‘svi dobivamo užasne udarce u životu, svi mi… Ponekad mislim da da biste zablistali, morate pustiti puno stvari i krenuti dalje. Budite ljubazni prema svima.’ Ovaj korak potpuno je besplatan, a donosi brojne benefite čak i na naše zdravlje.

Pročitajte još