Ovi slavni muškarci nisu tipični ljepotani, ali žene su obarali s nogu: Kad šarm presudi

Piše: L. K. P.

Prince Rogers Nelson, jedan od najpopularnijih, najtalentiranijih i najsvestranijih muzičara svih vremena, rođen je 1958. godine. Ovisnost o tabletama odvela ga je 2016. u preranu smrt, a vijest o njegovu odlasku šokirala je svijet.

Teško je nabrojati fascinantne činjenice o razini njegovog muzičkog  talenta, ali dovoljno je reći da je na svom debitantskom studijskom albumu “For You” iz 1978. sam odsvirao sve instrumente. Tačnije, 27 instrumenata.

Hitove je pisao i za sebe i za druge. Jedan od najvećih, pjesma “Nothing Compares 2 U” koju je obradila i proslavila Sinead O’Connor, nastao je u samo sat vremena, usred pauze tijekom probe.

Njegova nevjerojatna muzička ostavština i danas je predmet divljenja, a ostavio je neizbrisiv trag i u pop kulturi. Tijekom karijere punio je stupce svojim vezama, i stvarnim i navodnim. Fascinantna karizma učinila ga je nevjerojatno privlačnim, ali njegovi prijatelji kažu kako je imidž neodoljiva zavodnika bio samo gluma.

Vjerna Princeova prijateljica i saradnica, Susan Rogers, priznala je kako je privatno Prince bio potpuna suprotnost medijskoj verziji svoje ličnosti koju je ciljano kreirao.

Prince je jedan od onih muškaraca koji su dokazali kako ženama izgled nije važan kada je u pitanju privlačnost. Definitivno nije bio klasičan ljepotan, imao je 157 centimetara i zbog toga često nosio visoke potpetice, eksperimentirao je sa šminkom i vamp-odijevanjem.

Ništa od toga ne pripada opisu “klasičnog” muškarca, krojenom po patrijarhalnim heteroseksualnim standardima, opisu za koji se vjeruje da je univerzalno privlačan ženama. Dapače, Prince je ženama bio zanimljiv baš zato što je odudarao od njega. Demonstrirao je svu snagu i utjecaj urođene karizme u stvaranju privlačnosti.

Po osobnosti i percepciji javnosti potpuno drugačiji, američki glumac Willem Dafoe također je dokazao da šarm tu ima presudnu ulogu. Iako je miljama daleko od tipičnog holivudskog zlatnog dečka asimetričnih crta lica i savršenih proporcija, Willem već desetljećima skuplja obožavateljice diljem svijeta. I on u sebi nosi tu jednu privlačnu dozu neopterećenosti i samopouzdanja koja ženama odmah zapne za oko.

I dok nekim ženama sam spomen njegova imena mami uzdahe, mnogi muškarci često se rugaju njegovu izgledu do te mjere da ga nazivaju i ružnim. Willem je u jednom intervjuu priznao u kojem je trenutku shvatio da ima, kako je to sam rekao, karakteristično lice.

Opisao je susret s grupom muškaraca u njujorškoj podzemnoj željeznici. Vodio je sina u zoološki vrt i primijetio da ga dotični muškarci u vlaku ne prestaju gledati: “Izgledali su malo opasno. Pomislio sam da će me opljačkati ili nešto takvo. Gledali bi mene, onda bi se međusobno pogledavali.”

Ispostavilo se da nemaju opasne namjere, samo pokušavali utvrditi je li ispred njih stvarno Willem Dafoe. Glumac je načuo jednog od njih kako govori: “Ma to mora biti on. Nitko ne izgleda poput njega.” Uistinu nitko ne izgleda poput Willema i to je također faktor njegove privlačnosti u očima žena.

U nastavku pogledajte još fotografija slavnih muškaraca netipične ljepote koje žene obožavaju.

 

Pročitajte još