Bezvremenska elegancija jordanske kraljice: Reciklirala jednu od svojih najstarijih haljina, evo kako je nosi 25 godina kasnije

Piše: L. K. P.

Jordanska kraljica Rania odlučila je reciklirati jednu od svojih najstarijih haljina kako bi obilježila srebrni jubilej sa suprugom, kraljem Abdullahom II.

Bezvremenska elegancija Ranije zračila je na novom službenom portretu koji je Hašemitski kraljevski dvor objavio.

Na portretu koji je podijeljen 9. juna u čast njihovog dolaska na jordansko prijestolje 1999. godine, kraljica Rania bila je vizija ljepote i gracioznosti dok je stajala pokraj supruga.

Za tu priliku nosila je jednostavnu crnu haljinu strukiranog kroja, s lađa izrezom ovratnika, uz dodatak bordo pojasa koji predstavlja Red Al-Husseina bin Alija.

Spomenuta haljina za srebrni jubilej kraljice Ranie identična je modelu koji je nosila na svom prvom službenom portretu, a koji je Hašemitski kraljevski dvor podijelio 1999. godine.

Na tom portetu, Rania je imala 29 godina, a te je godine postala najmlađom kraljicom na svijetu.

– Kraljica se nije nimalo promijenila. Takva ljepota i gracioznost, primijetio je kraljevski fan na Instagram profilu @jordansroyalfamily.

Haljinu iz svojih dvadesetih godina, jordanska kraljica učinila je dodatno posebnom nošenjem iznimno rijetke tijare. U svojoj 25- godišnjoj vladavini nosila ju je samo tri puta.

Prekrivena hiljadama dijamanata, uključujući upečatljive kamenčiće i očaravajući dijamant u obliku kruške, tijara je također prošarana skrivenom arapskom kaligrafijom sa strane, koja glasi: ‘Rajwatum min Allah’ što u prijevodu znači ‘Molitva koju je Bog uslišio’.

Pročitajte još