Meryem Uzerli nije jedina ljepotica u svojoj porodici: Pogledajte kako izgleda njena starija sestra i čim se bavi

Piše: L. K. P.

Meryem Uzerli najpoznatija je po ulozi sultanije Hurem u seriji ‘Sulejman Veličanstveni’, a često pokazuje idilične prizore iz privatnog života, no rijetko se pohvali sestrom koja isto tako ostvaruje umjetničku karijeru.

Canan Uzerli starija je dvije godine te se nije opredijelila za glumu, nego za muziku, i to jazz. Ima svoj bend, s kojim uspješno nastupa u Njemačkoj.

– Naš otac bio je zaljubljenik u muziku, a imao je veliku kolekciju ploča i izvrstan muzički ukus. U našoj se kući stalno slušala muzika. Tako sam pažljivim slušanjem naučila potpuno uroniti u muzičke svjetove i upiti ih.

Pritom smo puno pjevali s roditeljima. Pohađala sam Waldorfsku školu u Kasselu, gdje se posebna pažnja pridavala muzičkom i umjetničkom razvoju. Svirala sam violinu u orkestru i pjevala u zboru. Ako postoji nasljeđe talenta, pradjed s majčine strane bio je violinist, a baka Njemica pjevala je cijeli život u zboru kao sopranistica, izjavila je Canan.

Godine 2009. završila je Konzervatorij za tursku muziku u Berlinu, u kojem je usavršavala tursko umjetničko pjevanje, a prošle jeseni održala je koncert u raskošnoj novoj dvorani hamburške Elbphilharmonie. Canan je aktivna na Instagramu, a većinom su njene objave vezane uz nastupe. Nađu se na njemu i fotografije s najmilijima – roditeljima i mlađom sestrom – čime često raznježi fanove.

Zanimljivo je da je za pjesmu ‘Zaman’ koristila kadrove iz privatne arhive, pa se u spotu mogu vidjeti malene Canan i Meryem kako se igraju. Inače, Canan živi u Njemačkoj, u Hamburgu, dok njena sestra i dalje boravi u obje države.

Pročitajte još