Ako ste u potrazi za jednostavnim, ukusnim, zdravim i brzim obrokom, na pravom ste mjestu jer donosimo recept za rolat koji zadovoljava sve te kriterije. Odličan je topao i hladan, a može biti doručak, ručak ili večera.
Sastojci:
250 g karfiola
jedna mrkva
2 kašike vježeg sira
3 jaja
malo maslinova ulja
so
View this post on Instagram
Nadjev:
240 g tune
kašika majoneze
Priprema:
Karfiol, mrkvu, sir, jaja i maslinovo ulje izblendati pa staviti u pleh obložen papirom za pečenje.
Peći oko pola sata u rerni zagrijanoj na 180 stepeni.
Gotovi biskvit zarolati u krpu pa pričekati da se sasvim ohladi.
Ocijeđenu tunu pomiješati s majonezom, nadjenuti biskvit od povrća pa ponovno zarolati.
Pripremljeni rolat može se jesti odmah, ali je najbolja kad se ohladi.
Savjet: U zdravi biskvit bez brašna možete dodati bilo koje punjenje. Ohlađeni biskvit možete nadjenuti svježem sirom, ribanim sirom i šunkom, dimljenim lososom ili nekim drugim nadjevom.
Recept za zdrav i ukusan rolat podijelila je gastroblogerica Helena Pudić iz Slavonskog Broda. Njen rolat pohvalile su brojne pratiteljice. Pa ovo je sjajno, fantastičan obrok, kidalica od jela… samo su neki od komentara.