Kako izgledaju kćerke Rogera Federera: Slavni teniser pokazao 14-godišnje blizanke, nevjerovatno koliko liče na svoju mamu

Piše: L. K. P.

Proslavljeni švicarski teniser Roger Federer uživa u igračkoj mirovini. Legendarni sportista trenutno boravi u SAD-u jer ga je elitni američki univerzitet Dartmouth počastilo počasnim doktoratom. Uz to, održao je govor diplomantima u kojem je istaknuo važnost rada i vjere u sebe.

Slavni Švicarac podijelilo je i nekoliko fotografija tokom boravka u SAD-u, a na jednoj su se istakle njegove kćerke. Par je dobio blizanke 2009. godine, Charlene Riva i Myla Rose. Međutim, ono što je sve fanove iznenadilo je to koliko su narasle. Pratitelji su istakli i da nevjerovatno liče majci Mirki, Rogerovog supruzi. Inače, Roger je oduvijek privatni život čuvao daleko od javnosti, posebno svoju djecu, samo je u nekoliko navrata govorio o njima.

Prošle godine, Federer je u emisiji Today progovorio o tome što je njegova najvažnija uloga i kad je tenis stavio po strani.

– Imam blizanke, kao što znate, Mylu i Charlene. Rođene su 2009. godine, netom nakon što sam ja postao svjetski broj 1. Djevojčice su se rodile i od tog trenutka nadalje, 2010. i 2011., nisam osvojio nijedan Slam. Sjećam se mijenjanja pelena, kupanja djevojčica i jednostavno sam bio tata, otkrio je.

S obzirom na to da su ga djeca pratila na turnirima i bodrila s tribina, Roger ih je naučio osnove tenisa. Federer je svojevremeno u intervjuu progovorio o tome što djeca misle o sportu koji ga je proslavio.

– Svo četvero djece ga obožava. Djevojkama se u početku nije sviđao, ali kako su postale bolje, sada uživaju i igraju na bodove, rekao je.

Djeca Rogera Federera školuju se kod kuće te tečno govore engleski i njemački. Iako iskusan tata, Federer je priznao da je u ranim danima miješao svoju djecu jer je bilo još kompliciranije imati dva para blizanaca. Inače, tenisačeva obitelj su pobožni rimokatolici, a on sebe smatra prilično religioznim. S djecom je posjetio Vatikan i svetište Einsiedeln.

Podsjećamo, Roger je u braku s bivšom teniserkom Mirkom. Par se vjenčao 2009. godine na intimnoj ceremoniji u Baselu. Trudio se biti odmjeren i jak Federer da ne zaplače dok je, okružen obitelji i prijateljima, rekao ‘da’ svojoj Mirki, ali nije izdržao. Iste godine su dobili svoje prvo dvoje djece, blizanke Mylu i Charlene. Pet godina kasnije uslijedilo je veliko iznenađenje jer su ponovo dobili blizance, ovaj put sinove Lennyja i Lea.

Pročitajte još