Oglasila se Kate Middleton uz novu fotografiju: Progovorila o svojim ‘dobrim i lošim danima’ i otkrila kad će se pojaviti u javnosti

Piše: L. K. P.

Malo je reći da su fanovi britanske kraljevske porodice, posebno Kate Middleton, danas ostali šokirani kada je na profilima Kensingtonske palače na društvenim mrežama objavljena najnovija fotografija bolesne princeze od Walesa.

Objava je savršeno tempirana, samo dan prije svečanog obilježavanja Trooping the Coloura, a nagađanja hoće li se pojaviti sutra na balkonu Buckinghamske palače, komentirala je sama Kate Middleton.

42-godišnja princeza, koja se u od januara nije pojavljivala u javnosti, kada je otišla na operativni zahvat, a u martu je bila prisiljena, zbog sve većeg pritiska javnosti, otkriti da boluje od karcinoma i da se podvrgnula preventivnoj hemoterapiji.

Iako se još uvijek nema namjeru vratiti svojim službenim dužnostima, fokusirajući se na vlastito ozdravljenje, ipak se osjeća dovoljno dobro za neka važna pojavljivanja u mjesecima koji su ispred nas, a prvo je sutrašnje pojavljivanje na Trooping the Colour.

Uz novi portret kojeg je pored drveta snimio fotograf Matt Porteous, a na kojoj Kate Middleton u trapericama i sakou oslonjena na drvo i ruku prekriženih na prsima gleda prema nebu, poduža je objava.

– Zaista su me ostavile bez riječi sve vaše poruke podrške i ohrabrenja tokom posljednjih nekoliko mjeseci. Williamu i meni je to zaista promijenilo svijet, ali i pomoglo oboma u teškim vremenima. Dobro napredujem, ali kao što svi koji prolaze hemoterapiju znaju, postoje dobri i loši dani.

U tim lošim danima osjećate se slabo, umorno i morate se prepustiti odmoru tijela. Ali u dobrim danima, kada se osjećate snažnije, želite najbolje iskoristiti to što se osjećate dobro. Moje liječenje je u toku i trajat će još nekoliko mjeseci. U dane kada se osjećam dovoljno dobro, zadovoljstvo mi je uključiti se u sve vezano uz školu, provoditi vrijeme radeći ono što mi daje energiju i pozitivnost, ali i raditi od kuće.

Veselim se što ću ovog vikenda sa svojom porodicom prisustvovati kraljevoj rođendanskoj povorci i nadam se da ću se pridružiti na nekoliko javnih angažmana tokom ljeta, ali jednako tako znam da još nije sve gotovo.

Učim se kako biti strpljiva, pogotovo s neizvjesnošću. Živim dan za danom, slušam svoje tijelo i dopuštam sebi da odvojim toliko potrebno vrijeme za ozdravljenje. Hvala vam puno na razumijevanju i svima vama koji ste tako hrabro podijelili svoje priče sa mnom, napisala je Kate Middleton.

Pročitajte još