Momčilo Otašević otvorio dušu o djeci: Evo šta mu je najveći strah nakon razvoda

Piše: L. K. P.

Foto: Amir Hamzagic/ATAImages / Pixsell

Kada je prije godinu i po stavio tačku na brak sa kolegicom Jelenom Perčin, strah Momčila Otaševića bio je kako će to njihovo dvoje mališana podnijeti.

Jakša i Maša danas su navikli da mama i tata žive na dvije različite adrese, ali da im podjednako daju ljubav i pažnju kao dok su svi zajedno bili pod istim krovom.

Bivši supružnici ostali su u prijateljskim odnosima i trude se da istim intenzitetom učestvuju u odrastanju sina i kćerke, mada djeca žive sa majkom i starijom sestrom Lotom.

Dramski umjetnik, kad god mu obaveze to dozvole, provodi vrijeme sa djecom uživajući u svim aktivnostima koje njih čine sretnim.

Nedavno je za hrvatske medije dao veliki intervju, gdje je između ostalog otkrio šta je danas strah Momčila Otaševića sa kojim još uvijek nema snage da se uhvati u koštac.

Na pitanje voditeljice da li je adrenalinski ovisnik, glumac je potvrdno odgovorio uz opasku da sve manje voli “ludosti”, ali da i dalje mašta o nekim egzibicijama.

– Volim adrenalin, sve manje, ali volim. Bandži, skijanje, jahanje, ronjenje, volim sve te stvari, samo što zbog posla sve manje stižem i sve manje smijem.

Skijanje jako volim, a što se adrenalina tiče, bandži je dobar. U Crnoj Gori sam skakao, gore na sjeveru i u Budvi. Vrištao sam, sretan sam bio, gledam život u oči.

Zatim je uslijedilo pitanje da li je skakao padobranom, pa smo tako i saznali da je upravo to strah Momčila Otaševića od kada je postao otac.

– Nisam još stigao, a sad kad imam djecu, razmišljam šta ako se ne otvori. To mi je malo bezveze, ali skočit ću kad – tad, nadam se – rekao je iskreno Otašević.

Pročitajte još