Šta treba Harisu Džinoviću poslije razvoda, ima posebne zahtjeve: “Šijem, perem sudove, peglam sebi veš”

Piše: L. B.

Razvod pjevača Harisa Džinovića i njegove dugogodišnje supruge Meline i dalje privlači pažnju javnosti. Haris ističe da je spreman za novu ljubav, da mu je potrebna emotivna partnerka, ali ima određene zahtjeve.

Džinović ne krije da zna svašta nešto da radi po vili na Senjaku, te da se neće oslanjati na pomoć iduće partnerke.

– Ja peglam sam sebi sve, još od malih nogu, čak i šijem. U našem narodu postoji jedan izraz koji moram upotrijebiti, ja sam picajzla, odnosno perfekcionista, a imam i puno slobodnog vremena, ničim drugim se ne bavim osim muzikom, koja je recimo zauzeće 2-3 sata i to je navečer, a sve ostalo vrijeme sam slobodan – rekao je Haris nedavno.

– Ja kad kuham kod mene nema tanjira ili nema lonca jednog u lavabou, koji nije opran. Dok se nešto krčka ili nešto prži ja to operem i sve je oprano. I kad se završi pripremanje jela sve je oprano – dodao je Džinović tom prilikom.

Haris se svojevremeno osvrnuo na negativne komentare koji dolaze do njega, te prokomentarisao to što ga pojedini vide kao jako zahtkevnog čovjeka, pa čak i namćora.

– Jesam zahtjevan, hoću da mi sve bude potaman, ali je velika razlika između zahtjevnog čovjeka i namćora, jer je ovo drugo negativna konotacija – kazao je on, pa se osvrnuo na Melinu.

– Sjećam se kad je Melina prvi put došla kod mene u Pariz i otvorila ormar, odmah me je pitala s kim ti živiš ovdje, nemoguće da ovdje ne živi neka žena ili da ne dolazi da ti sprema, ja reko živim skroz sam. Kod mene je sve poredano po redu, svaka majica, košulja, pantalone, sve pod konac, jer jesam perfekcionista – rekao je tad Haris i dodao da najviše teži ka perfekcionizmu u muzici:

– Nisam nežan u saopštavanju kad neko pogrešno svira. Recimo desi se da mi bend jedan koncert svira fantastično, a drugi ispod svog nivoa, pa se vade na instrumente. To publika ne čuje, ali ja tačno znam kada neko odsvira nešto koliko je zainteresovan da to svira. Sve je stvar koncentracije, i nije da ne opraštam greške, samo ih ne priznajem. Muzika ti ne dozvoljava da griješis, a ne ja. I meni se desi da pogriješim i to me silno iznervira. U muzici moraš da budeš perfektan, jer ona ne priznaje ni jednu grešku, i iz nje sam prenio to u svoj život.

 

Pročitajte još