Ljetni makeup savjeti: Evo kako izbjeći masni sjaj

Piše: L. K. P.

Ako svoju makeup rutinu ne možete zamisliti bez pudera, ljeti se možete naći u problemu. Zbog velikih vrućina više se znojimo, a svi znamo koliko je važno nositi SPF, koji, nažalost, često ostavlja masni trag, zbog čega nam se puder brže topi na licu. Ako i vama puder izgleda “cakey”, odnosno imate mrlje na licu i nakuplja vam se masnoća u T-zoni, imamo par savjeta kako to izbjeći ili barem smanjiti taj efekt.

Hidratacija je izrazito bitna tokom cijele godine, pa i ljeti. Usprkos mišljenju da vam se od nekih hidratantnih krema koža masti, moguće je da ih ne nanosite dovoljno često. Koža će vam se više mastiti ako je dehidrirana jer će stvarati višak sebuma kako bi nadoknadila nedostatak vlage. Pogrešno ćete misliti da imate masnu kožu, a zapravo vam nedostaje hidratacije.

Bitno je raditi piling nekoliko puta sedmično da uklonite mrtve stanice kože, spriječite ljuštenja i smanjite začepljenost pora. Dok umasiravate hidratantnu kremu u kožu, usredotočite se na područja sklona mrljama, poput T-zone i područja ispod očiju.

Prije šminkanja nanesite primer, koji će ujednačiti teksturu vaše kože i spriječiti stvaranje finih linija. Pobrinite se da koristite proizvode prikladne vašoj koži, ako ste masni tip, nemojte koristiti ništa što sadrži ulja ili, primjerice, shea maslac. Za masnije tipove kože preporučuje se puder u kamenu, koji će ukloniti višak masnoće.

Koristite spužvicu za šminku jer će vam se tapkanjem spužvice proizvod bolje upiti u kožu, pogotovo ako je malo navlažite. Također je dobro spužvicom nanositi korektor, postoje posebne podloge baš za to područje. Probajte korektor nanositi samo na kutove očiju, postići ćete isti efekt, a manje proizvoda ćete imati na licu.

Vrlo važan detalj je korištenje “setting” spreja, on je zadnji korak u makeup rutini i služi za učvršćivanje šminke, “fiksira” je da stoji na mjestu dulje. Za kraj, uvijek imajte pri ruci listiće za upijanje viška ulja te puder u prahu kako biste njime “izblendali” vidljive pore.

Pročitajte još