Novi imidž Julije Roberts: Izgleda 15 godina mlađe

Piše: I. H.

 

Holivudska glumica Julija Roberts od samih početaka karijere važi za jednu od najljepših žena svjetske kinematografije.

 

Prethodnih decenija uglavnom je bila brineta, mijenjala je nijanse tek povremeno, a donedavno je imala kestenjastu kosu do grudi praćenu jednostavnim šiškama.

Međutim, sada se odlučila za drastičnu transformaciju i pokazala kako bez mnogo muke “otvoriti” lice.

Julija je, naime, prešla u red plavuša i skratila kosu nekoliko centimetara, a njenu novu, razbarušenu frizuru bez šiškica pokazao je Caddy Li, poznati frizer kojem je ona povjerila svoj izgled.

 

Slavna glumica izgleda, kao i uvijek – fantastično, a sada i nešto mlađe od svojih 56 godina jer su svijetli tonovi poznati po tome što imaju podmlađujući efekat.

Tople nijanse, kao što su boja meda, zlata i karamele mogu da sakriju koju godinu s lica, dok uz najobičnije žute možemo da izgledamo čak i starije, pa je veoma važno obratiti se iskusnom frizerskom stručnjaku za najbolji mogući rezultat.

 

Kako je on istakao na Instagramu, Julija je bila plavuša i prije sedam godina, a sada se vratila ovoj boji vrlo oprezno.

– Kada radim drastične promjene boje, u ovom slučaju iz crne do plave, moj pristup je uvijek isti: sporo i metodično, dok sve vrijeme čuvam na prvom mjestu zdravlje kose – naglasio je Li.

On je objasnio da ovako temeljne transformacije mogu da budu opasne za vlasi, zbog čega je važno uvijek biti na oprezu.

 

– Drastične promjene boje mogu da budu vrlo stresne za koloriste, ali tokom godina sam razvio smiren i metodičan pristup koji mi daje prirodan i realan rezultat kojem težim, dok održava kosu snažnom i zdravom, što je najvažniji dio – kaže ovaj frizer.

 

Kako on savjetuje, najbolje je ići korak po korak, u više sesija.

– Nemojte da vas pritiskaju drastične i nerealne fotografije “prije i poslije” na Instagramu. One ne prikazuju desetine sati rada i često su u velikoj mjeri uređivane – napominje Caddy Li.

– U stvarnosti je tu potrebno vrijeme. Vizualizirajte krajnji rezultat i polako idite ka njemu.

Pročitajte još