Kakvo je to prijateljstvo bilo: Napokon otkriveno zašto je pukla tikva između Meghan Markle i Victorije Beckham, ko bi rekao

Piše: I. H.

U novoj knjizi Tom Bower iznosi brojne sočne detalje iz života bračnog para Beckham, a u njoj se dotaknuo i njihovog odnosa s princem Harryjem i Meghan Markle. Još dok je bila zaručena za princa Harryja, Markle je navodno od Victorije tražila besplatnu odjeću i torbice.No, Buckinghamska palača stavila veto na taj njezin zahtjev jer je protivan njihovim pravilima, otkriva biograf slavnih Tom Bower u svojoj novoj knjizi ‘The House of Beckham’.

 

To je samo jedan dio nesuglasica koje su se pojavile u odnosu dvije slavne žene, što je na kraju rezultirao potpunim zahlađenjem odnosa između vojvoda od Sussexa i bračnog para Beckham.

 

Bower tvrdi da odluka bivše Spice Girls da Meghan pokloni odjeću nije povećala prodaju njezinog brenda te da nije imala nikakvu finansijsku korist od toga što je Meghan nosila njezinu odjeću.

 

“Victoria je pristala obezbijediti Meghan kaput, haljinu, čizme i torbicu u vrijednosti od 6000 funti za tradicionalnu božićnu paradu kraljevske porodice u Sandringhamu. Kasnije je Meghan nosila njezinu trudničku odjeću izrađenu po narudžbi te bijeli kaput i haljinu za misu u Westminsterskoj opatiji. Ali finansijska korist bila je nikakva. Jedini uspjeh u 2019. bila je torbica od 1400 funti koju je nosila Meghan”, piše Bower i dodaje da je prodaju vjerovatno potaknuo Victorijin Instagram video, a ne vojvotkinja.

 

On također tvrdi da se Meghan zavaravala vjerujući da ju je status u kraljevskoj porodici stavljao iznad Beckhama u društvenom poretku.

 

“U Meghaninom svijetu slavnih, rang je zavisio od bogatstva i slave”, napisao je Bower koji tvrdi da je Amerikanka bila iziritirana kada je saznala omjer bogatstva Victorije Beckham.

 

“Posjedovali su pet domova, imali stalan pristup privatnim avionima, pozive za plovidbu jahtama i mnogo više novca. A ona je uskoro trebala postati vojvotkinja”, dodao je.

 

Meghan je na početku druženja bila toliko bliska s Beckhamovima da je odsjela u njihovoj kući na Beverly Hillsu tokom putovanja u Los Angeles. Bower piše i kako je član Victorijinog tima nudio savjete o ljepoti i najboljim beauty mjestima u Londonu još dok je Markle bila zaručena za princa Harryja. No Meghan je brzo izgubila povjerenje u Victoriju kada je to procurilo u medije.

 

“Tek nakon što je The Sun objavio kako je Victoria dala Meghan savjete o šminkanju, veza između dvije ambiciozne žena je doživjela krah”, piše Bower i dodaje kako je Meghan bila osjetljiva na ‘medijska istraživanja njezine neobične prošlosti’.

 

“Harryju je naređeno da se žali Davidu Beckhamu”, stoji u knjizi. To je bila kap koja je prelila čašu i od tada su među njima zahlađeni odnosi, no Victoria je ipak sve porekla, prenosi tportal.

Pročitajte još