Na Hauserov koncert došla Celine Dion: On joj je posvetio i posebnu pjesmu

Piše: L. K. P.

Violončelist Stjepan Hauser već je napunio arene širom svijeta, a sada je u sklopu turneje ‘Rebel With A Cello’ stigao i u Vegas te priredio publici večer za pamćenje.

Popularni muzičar iz Pule poznat je kako na svom violončelu obrađuje razne muzičke brojeve, uključujući i klasičnu, ali i popularnu muziku. Svjestan ko sjedi u publici, Hauser je posvetio nekoliko minuta svojoj posebnoj gošći odavši joj priznanje za njeno muzičko stvaralaštvo.

Ušavši u dvoranu te hodajući do svog mjesta u publici, Celine Dion je dobila glasan pljesak okupljene publike koja joj je na taj način pokazala da zna koliko je velika zvijezda, ali i znak podrške u teškom razdoblju borbe protiv teškog stanja sindroma ukočene osobe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vegas Revealed (@vegas.revealed)

U jednom trenutku nastupa, Hauser je počeo svirati popularnu pjesmu iz Titanika ‘My Heart Will Go On’, a Dion je sjedila i uživala u nevjerovatno lijepoj obradi svoje pjesme.

Obradu s hrvatskim potpisom Dion je slušala sjedeći mirno do samog kraja, a onda se ustala i zapljeskala Hauseru. Ubrzo se ovacijama pridružio i ostatak publike, a nakon nekoliko trenutaka emotivna je Dion shvatila da se pljesak publike odnosi i na nju te je zahvalila publici: ‘Hvala vam. Puno vam hvala.’

Gestom kimanja Dion je zahvalila i Hauseru, a muzičar joj je na svoj poznati šarmerski način rekao: ‘Imam san. Moj najveći san je nastupiti s vama’, rekao je u mikrofon s bine 36-godišnji Hauser.

Pročitajte još