Ljepše polovine evropskih fudbalera i njihove ljubavne priče: One ih bodre s tribina

Piše: L. K. P.

S početkom Evropskog nogometnog prvenstva 2024. godine, osim samih nogometaša, mnoge zanimaju i njihovi privatni životi, pa tako i njihove djevojke i žene koje ih bodre s tribina.
Zna se da iza svakog uspješnog muškarca, u ovom slučaju fudbalera, stoji žena, a supruge i djevojke popularnih igrača fudbala danas su gotovo jednako slavne i uspješne kao i njihovi partneri.

Ljubavna vatra

Najpoznatija je sigurno Georgina Rodrigez (Rodriguez), partnerica portugalskog fudbalera Kristijana Ronalda (Cristiano), ona je plesačica i model, a na Instagramu je prati gotovo 60 miliona ljudi.


Fudbaler ju je upoznao 2016. u „Gucci“ trgovini, a ljubavna vatra bila je prisutna od prvog trenutka. Nakon prvog susreta, zatekli su se na istoj modnoj reviji, gdje je fudbaleru ponovno zapela za oko.
Nekoliko mjeseci nakon prvog susreta, Kristijano ju je pozvao na spoj, te su prvi put zajedno viđeni u Diznilendu u novembru 2016. godine. Nogometaš se tada pokušao sakriti od paparazza, ali cijeli svijet ubrzo je saznao za njihovu vezu.
Kristijano ima petero djece. Prvi sin, Kristijano Junior rodio se 2010. godine, dok su blizanci Eva i Mateo rođeni 2017. uz pomoć surogat majke. S partnericom Georginom ima dvije kćerke, Alanu Martinu i Belu, a par je prije dvije godine izgubio sina koji je preminuo pri porodu.


Belgijski golman Tiboa Kurtoa (Thibaut Courtois) i manekenka Mišel Gerzig (Mishel) povezali su se na Instagramu početkom 2021., te su tog ljeta počeli izlaziti. Svoju manekensku karijeru započela je sa samo trinaest godina. Sada je uspješna. Golman ju je zaprosio u junu 2022. godine, vjenčali su se godinu kasnije, a prihvatila je njegovo dvoje djece iz prethodne veze.
Iako njihova veza nikada nije službeno potvrđena, smatra se da je model Rouz Bertram (Rose) upoznala Kiliana Mbapaea (Kylian Mbappe) u Parizu nakon njegovog pohoda u modnu industriju. Rođena je u Belgiji, a agenciji za modele pridružila se sa samo 13 godina. Od samih početaka svoje karijere lice je reklama poznatih brendova poput „L’Oreala“ i „H&Ma“.
Mbape nije prva zvijezda PSG-a s kojom je Rouz bila u vezi. Prethodno je bila s Gregorijem Van der Vilom (Gregory Van der Wiel), a upoznala ga je kada je imala 17 godina.


Na naslovnicama 2021. bile su priče o romansi poznatog fudbalera i transrodnog supermodela Ines Rau. Neki nagađaju da je ove godine prekinuo s Ines da bi se mogao zabavljati s Rouz.


Žena koja je portugalskog fudbalera Brunu Fernandesa podupirala od najranijih dana, Ana Pinjo (Pinho) odrasla je u Maiai, gradu blizu Porta. S fudbalerom se prvi put susrela kao tinejdžerica, jer su išli u istu srednju školu. On se već tada zaljubio u mirnu i predivnu Portugalku. Vjenčali su se 2015. u tradicionalnom portugalskom stilu s 350 zvanica.

Početak veze

Zajedno imaju dvoje djece. Iako se Ana u početku pokušavala sakriti od očiju javnosti, posustala je u tom naumu. Sada redovno objavljuje na Instagramu te fanovima dopušta da pomalo provire u njihov privatni život.


U intervjuu za „The Players Tribune“ fudbaler je ispričao svoje iskustvo s početka veze sa sadašnjom suprugom. On tada nije zarađivao od fudbala, dok je ona vikendom radila učenički posao kao sutkinja futsala.

Kati Gudland (Katie Goodland) instruktorica je fitnesa koja je u vezi s engleskim napadačem Harijem Kejnom (Harry Kane) otkako su se upoznali u školi. Zaručili su se tokom jula 2017. na odmoru na Bahamima.

Vjenčali su se 2019., a Hari je tada objavio da se oženio svojom najboljom prijateljicom. Hari i Kati trenutno imaju četvero djece.

Daleko od svjetla reflektora

Španska dječija psihologinja Erika Čoprena (Choperena) oduvijek se klonila svjetla reflektora. Psihologinja i francuski fudbaler Antoan Grizman (Antoine Griezmann) vjenčali su se 2017., na tajnoj ceremoniji u Toledu u palači iz 11. stoljeća. Vodila je blog o ljepoti, ali ga je bila prisiljena deaktivirati 2014., kada su vijesti o njenoj vezi s Grizmannom postale javne, a stranica postala preplavljena posjetiteljima.

Griezmann i Čoperena upoznali su se dok je fudbaler igrao za Real Sociedad, a ona je studirala u San Sebastianu. Ubrzo nakon toga počeli su hodati, a u aprilu 2016. dobili su prvo dijete, kćerku Miu. Kako je ona Španjolka, a on Francuz, par odgaja Miju da govori dvojezično.
U autobiografiji je priznao da ju je pokušao zavesti skoro godinu prije nego što je pristala izaći s njim.

Pročitajte još