Kakve baletanke nosi najbolje odjevena kraljica?

Piše: L. B.

Instagram

Kraljica Letizija od Španije poznata je kao jedna od najbolje odjevenih žena planete i nekrunisana je kraljica “modne reciklaže” – često i rado ponavlja određene komade i kombinacije, ali briljira u svakoj prilici.

Ona je u prvom zvaničnom pojavljivanju sa suprugom nakon tvrdnji o njenoj navodnoj preljubi ponijela vrlo šik izdanje – crne pantalone i sako od tvida – u kombinaciji s ravnim cipelicama zaobljenog vrha brenda Cacles Barefoot.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Reina Letizia (@reina_letizia2020)

Iste baletanke nosila je prilikom svečanog ručka upriličenog povodom posjete predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog Španiji, tada uz klasično crno odijelo.

Model koji je toliko očarao kraljicu Letiziju nazvan je Tikal, a one imaju kaišić oko članka koji se smatra neizostavnim kada su u pitanju baletanke ove godine.

Cijena ovih ravnih cipela, inače, iznosi nešto manje od 90 eura, što je prilično pristupačno za jednu kraljicu.

Najmodernije baletanke za proljeće i ljeto 2024.

Ove sezone dizajneri preporučuju jednostavne modele, bez suvišnih detalja (sa izuzetkom Alaia cipelica koje su postale pravi hit!). Suptilan dizajn ipak ostaje najčešći izbor trendseterki, ali uz dodatak jednog kaišića koji im daje romantičnu notu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by scarpa (@thinkscarpa)

 

Pročitajte još