Ovo su pravila po kojima Cristiano Ronaldo odgaja svoju djecu

Piše: L. K. P.

 

Nogometna superzvijezda Cristiano Ronaldo trenutno je na Evropskom nogometnom prvenstvu u Njemačkoj s portugalskom reprezentacijom. Otac petero djece poznat je po posvećenosti i brizi o svom zdravlju, vježbanju i marljivom radu kako bi u 40. godini (navršio je 39 u februaru) još uvijek bio u top formi. Svojoj porodici želi priuštiti sve najbolje, a iako je neupitno da je iznimno talentiran, upravo radi discipline postao je vrhunski sportista te postigao najveće sportske uspjehe.

– Moj sin se ne ponaša isto kao kad sam ja odrastao. Koja je razlika? U gladi. Nema gladi, nema želje… Ali ja to razumijem. Nova tehnologija i sve ono što nove generacije imaju, sve to ih odvaja od njihovih ciljeva. Gledao sam vrhunske igrače, vrhunske nogometaše i učio na njihovim primjerima, rekao je u jednom intervjuu prije nekoliko godina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Ovo su pravila kojih se moraju pridržavati djeca Cristiana Ronalda:

U kući Cristiana Ronalda nema mjesta za brzu hranu. Jedu izuzetno zdrave obroke koji uključuju voće i povrće, dok slatkiši nisu poželjni. Gazirana pića se ne konzumiraju, pije se puno vode tokom dana, a cijela porodica vježba.

– Jedem hranu bogatu proteinima, s puno ugljikohidrata iz cjelovitih žitarica, voća i povrća i izbjegavam slatku hranu, kaže Ronaldo o svojoj prehrani.

Cijela porodica nastoji piti što više vode, a sokovi su strogo zabranjeni. Za Cristiana Ronalda ne postoji dijeta koja isključuje ili uključuje određene namirnice. Smatra da životni stil treba biti samo zdrava hrana.

“Budite disciplinirani. Ključ je biti motiviran i držati se svoje rutine. Za mene nema mjesta za opuštanje, zato uvijek moram biti strog”, kaže Ronaldo.

Njegov najstariji sin, Cristiano Ronaldo Jr. svaki dan po nekoliko sati trenira nogomet, tušira se hladnom vodom, hrani se zdravo, ne jede fast food.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

 

Ronaldova djeca trebaju vježbati, pogotovo ako jedu nešto nezdravo ili slatko. U avgustu 2016. Ronaldo je objavio video tada šestogodišnjeg Ronalda Juniora kako trči na traci govoreći: “Pojeli smo sladoled, a sada je vrijeme za tjelovježbu.”

Njegova djevojka Georgina Rodríguez u dokumentarcu priznala je da Cristiano ima stroga pravila odgoja te da ona i cijela porodica ponekad vole kad je nogometaš odsutan jer tada mogu pojesti pizzu.

Cristiano Ronaldo ulaže u akademski uspjeh i učenje svoje djece. Djeca su upisana u prestižne škole, cilj je vrhunsko obrazovanje.

Gdje god putuju, moraju biti zajedno i to mjesto je zaštićeno od javnosti. Gdje god da idu, djeca imaju pristup privatnim bazenima, jahtama, prostranim sobama, igralištima.

U svojoj Netflixovoj seriji Georgina Rodriguez također priznaje da radije “ne putuje” ako porodica mora čekati na aerodromu dva sata do leta. No, nemaju razlog za brigu jer jedan od Ronaldovih privatnih avion vrijedan 25 milijuna dolara služi samo za prijevoz njihove porodice na utakmice i odredišta za odmor.

Georgina Rodriguez uvijek će na internetu podijeliti najnoviju fotografiju s odmora, ali kada traže mjesto za odmor, to mora biti neka udaljena plaža ili mjesto gdje neće biti primijećeni. Porodična privatnost je na prvom mjestu.

Djeca Cristiana Ronalda moraju slijediti smjernice kako bi ostala zdrava i sretna, pa osim zdrave prehrane, vježbanja i pijenja puno vode, moraju provoditi higijenske navike. Tako je jednom podijelio na Instagramu snimku gdje provjerava jesu li svi njegovi mališani oprali ruke prije jela.

Pročitajte još