Jedina fotografija preminule kćerke Eve Ras: Umrla sa 24 godine u Parizu, a njena smrt i dalje je misterija

Piše: L. B.

Eva Ras (83) godinama slovi za jednu od omiljenih regionalnih glumica, a ljudi je znaju i kao ženu koja bez dlake na jeziku komentariše brojne aktualne teme. Često je možemo vidjeti u brojnim televizijskim emisijama, ali rijetko kada govori o svojoj porodici budući da je tragično izgubila i kćerku i supruga.

Nije poznato ni šta se zapravo dogodilo s njenom kćerkom Krunom, a glumica o tome izbjegava da govori. Nikada nije ni pokazivala njene fotografije, ali je jedna osvanula na društvenim mrežama.

Evina kćerka Kruna imala je samo 24 godine kada je, pod velom tajne preminula u Parizu gdje je studirala. Kako je Eva za medije isticala nekoliko puta, Kruna je bila najmlađa srpska spisateljica koja je do svoje 12. godine objavila tri književna djela.

“Majke svakodnevno blagosliljaju svoju djecu, kćeri moja, ja te sad mrtvu blagosiljam, bit ću u tvojoj blizini sve vrijeme dok budem živa. Letjet ćemo preko beskraja. Nikada te niko neće moći iščupati iz mog srca. Mogla si dotaknuti nebo svojim talentom i harizmom. Ali nije ti se dalo. Izabrala si krivo nebo i pogrešnu sreću, zato te sada ovde sahranjujemo. Za tugu i bol ne postoji rok trajanja, bol najjače boli kada suze usahnu. Želim umrijeti i da mi je grob u tvojim očima. Neka ti je laka zemlja, kćeri moja lijepa, zamišljam da si sada sretna i da ti je potpuno jasno sve što ti je planeta Zemlja dala na uvid u tvom kratkom životu”, objavila je jednom prilikom Eva Ras.

Pročitajte još