Kritike na račun natikača kraljice Letizije: To je za plažu, a ne za posao i palaču

Piše: L. K. P.

Kraljica Letizia i kralj Felipe VI uskoro će se uputiti na ljetni odmor koji tradicionalno provode na Mallorci u palači Marivent, ljetnoj rezidenciji španske kraljevske porodice.

Prije odlaska na predivan otok, vrijeme provode u Madridu i odrađuju dogovorene obveze. Tako su se u palači Zarzuela susreli s američkim medijskim mogulom Charlesom H. Rivkinom.

Rivkin je predsjednik i izvršni direktor kompanije Motion Picture Association unutar koje se trenutno nalaze Disney, Netflix, Paramount, Sony, Universal i Warner Bros. Discovery.

Za radni sastanak Letizia je odabrala ležernu kombinaciju, po pitanju obuće prilagođenu njenoj nedavnoj ozljedi stopala. Lepršavu plisiranu suknju brenda Boss u nježnim pastelnim nijansama i natruhama bijele boje, kraljica je spojila sa svilenkastom bluzom kratkih rukava.

Na nogama je imala natikače španskog brenda Eli 1957 ukrašene Swarovski kristalima. Ovo nije tip obuće koji je kraljica nekad nosila u ovakvim prilikama poslovne prilike, ali s obzirom na ozljedu sasvim je razumljivo da poseže za modelima u kojima se trenutno osjeća najudobnije.

I dok većina hvali njenu odluku da zdravlje i udobnost stavi na prvo mjesto, ima i onih koji kritiziraju njen odabir.

“To su natikače za plažu, a ne za posao i kraljevsku palaču”, jedan je od negativnih komentara s Instagrama.

Pročitajte još