Brzinska pita od krem sira i borovnica: Bez paljenja rerne

Piše: L. K. P.

Ovaj slasni kolač ili pita od krem sira i borovnica ubrzo će se naći na vašoj listi favorita kada su u pitanju ljetni deserti. Osvježavajuća i jednostavna za pripremu, dovoljno je slatka da bude fantastičan desert koji ti neće teško pasti.

U kombinaciji s petit beurre keksima i po želji drugim voćem, svidjet će se svima, a i odličan je kolač koji možeš ponijeti sa sobom kada ideš kod prijatelja ili u goste!

SASTOJCI

krem sir 100 g

kiselo vrhnje 100 g

šećer kristal 50 g

slatko vrhnje 300 ml

keks s maslacem (petit beure) 200 g

maslac 150 g

borovnice 200 g

POSTUPAK

Samelji petit beurre kekse i u njih ulij otopljen maslac. Dobro promiješaj smjesu i zatim njome obloži donji dio i 1/3 ruba okruglog kalupa.

 

U srednje velikoj zdjeli mikserom promiješaj krem sir, kiselo vrhnje i šećer dok ne dobiješ jednoličnu smjesu.

 

Slatko vrhnje izmiksaj u šlag u drugoj zdjeli i zatim ga lagano, žlicom, dodaj u prvu smjesu i lagano promiješaj.

 

Kašikom nanesi dobivenu smjesu u kalup u kojem su već postavljeni petit keksi kao baza.

 

U ovom trenutku možeš odabrati hoćeš li ubaciti cijelu kremu unutra i zatim ju odozgora nadjenuti borovnicama. Ili možeš nanijeti samo polovicu kreme, staviti red borovnica, te zatim staviti ostatak kreme i ponovno poslagati borovnice ili drugo voće po izboru.

Prekrij kalup plastičnom folijom i stavi kolač u frižider na najmanje 5 sati.

Pročitajte još