Pet stvari koje stvarno ne trebate govoriti partneru

Piše: L. K. P.

Iako je iskrenost bitan dio zdrave veze, postoje te neke stvari koje je ipak bolje prešutjeti. Ako ih ne izgovorimo neće se dogoditi nikakva šteta, a drugu stranu poštedjet ćemo povrijeđenosti i nesigurnosti.

Bračni savjetnik, terapeut Jeff Guenther iz Portlanda, na svom je Instagramu podijelio pet stvari koje prema njegovom mišljenju ne trebamo govoriti drugoj strani. Donosimo ih u nastavku.

  1. Ne govorite partneru da vam se u mislima pojavio bivši partner

Ako vam u misli doleti bivši partner, to nije nešto što trebate prijaviti svom sadašnjem partneru. Njega ćete potencijalno zabrinuti ili uznemiriti, a bivši partner koji se pojavi primjerice u nekoj vašom maštariji baš ništa ne mora značiti.

  1. Ne govorite partneru svaki put kad vam je neko sladak/simpatičan

Vidjeti ste nekoga tko vam je baš sladak? Ovakve stvari događaju se svima, dolaze i odlaze i u pravilu ništa ne znače. Druga strana stvarno ne mora dobiti informaciju o svakoj osobi koja vam je zapela za oko. Bitno je samo da se vi ne ponašate na način koji bi vam smetao da se vaš partner ponaša tako.

 

  1. Ne govorite partneru sve ono ružno što poželite reći tokom velike svađe

Vi najbolje poznajete svog partnera i vjerojatno ga možete povrijediti sa samo jednom rečenicom jer znate svaku njegovu nesigurnost, bolnu točku. No, nemojte to raditi. Budite bolja osoba od toga. Tijekom svađa kažemo stvari koje zapravo ne želimo reći. Zato idući put pokušajte preskočiti taj dio i svađajte se argumentirano, bez bespotrebnog vrijeđanja.

 

  1. Ne govorite partneru svaki put kada vas naživcira

Partneri nas živciraju, možda ne uvijek, ali živciraju nas. No, pokušajte prihvatiti neke stvari koje vas kod partnera možda živciraju, umjesto da ih pokušavate eliminirati na način da ih stalno spominjete.

 

  1. Ne govorite partneru da ga neki članovi vaše porodice ne vole

Obitelji su čudne, komplicirane, svatko ima svoje mišljenje o svemu… Ako nekom članu vaše porodice vaš partner nije po guštu on to ne mora znati. Uostalom, to mišljenje se možda promijeni, možda je to samo trenutni hir vaše sestrične, tako da nema potrebe da stvarate neugodne situacije bilo kome.

Pročitajte još