Odlična varijanta za ručak: Slane palačinke zapečene i punjene povrćem

Piše: L. K. P.

Palačinke su mališanima omiljene, a sigurno će voljeti i ovu zdraviju varijantu od povrća kao varijanta za ručak. Uz povrće možete ubaciti i piletinu ili drugo meso.

Sastojci:

pet palačinki, crvena paprika, luk, patlidžan, tikvica, bijeli luk, 400 g pelata, jedna kašikica timijana, jedna kašikica sjeckanog bosiljka, mozzarella, maslinovo ulje, so, biber

Priprema:

U tavi zagrijte maslinovo ulje pa pirjajte nasjeckani luk. Dodajte povrće narezano na kockice te zgnječeni bijeli luk i pirjajte još pet minuta. Posolite i pobiberite pa dodajte pelate. Na kraju ubacite svježi timijan i bosiljak. Zagrijte rernu na 200°C. Palačinke nadjenite, dodajte mozzarellu i preklopite ih. Složite palačinke u vatrostalnu posudu i pecite desetak minuta. Nakon pečenja palačinke možete preliti umakom koji napravite od grčkog jogurta, začinskog bilja po izboru i bijelog luka.

Pročitajte još