Italija je država poznata po dobrim jelima, a naročito kada se radi o tjestenini. Tako je Pasta con Baccalà jedno od najpoznatijih jela, a uz to i prejednostavno je za pripremu.
Ova tjestenina s bakalarom oduševit će sve ljubitelje ribe, ali i one koji samo žele pojesti nešto ukusno i brzo.
Najzahtjevniji dio pripreme jest potapanje sušenog bakalara u vodi barem noć ranije, kako bi omekšao i izgubio višak soli, te dobio prepoznatljiv intenzivan okus. No, ovu tjesteninu možete pripremiti bez imalo greške i sa svježim bakalarom i tako dodatno uštedjeti na vremenu!
Sastojci
- Maslinovo ulje
- Češnjak
- Peperoncino (čili papričica)
- Rajčice
- Crne masline
- Bakalar (soljeni bakalar)
- Peršun
- Voda od kuhanja
- Špageti
- Limun
Priprema
Prema uputama na pakiranju, skuhajte špagete. Nemojte baciti svu vodu od kuhanja jer će vam trebati za umak.
U tavi ugrijte maslinovo ulje. Ubacite nasjeckane rajčice, peperoncine, češnjak i masline. Dodajte bakalar, peršin i podlijevajte prema potrebi vodom u kojoj je kuhana tjestenina. Ubacite špagete kako bi se okusi i teksture bolje povezale. Zalijte s malo limunova soka. I to je to – vaš ručak gotov je kroz desetak minuta!
View this post on Instagram