Najukusnije italijansko jelo: Špageti s bakalarom

Piše: A. P.

Italija je država poznata po dobrim jelima, a naročito kada se radi o tjestenini. Tako je Pasta con Baccalà jedno od najpoznatijih jela, a uz to i prejednostavno je za pripremu.

Ova tjestenina s bakalarom oduševit će sve ljubitelje ribe, ali i one koji samo žele pojesti nešto ukusno i brzo.

Najzahtjevniji dio pripreme jest potapanje sušenog bakalara u vodi barem noć ranije, kako bi omekšao i izgubio višak soli, te dobio prepoznatljiv intenzivan okus. No, ovu tjesteninu možete pripremiti bez imalo greške i sa svježim bakalarom i tako dodatno uštedjeti na vremenu!

Sastojci

  • Maslinovo ulje
  • Češnjak
  • Peperoncino (čili papričica)
  • Rajčice
  • Crne masline
  • Bakalar (soljeni bakalar)
  • Peršun
  • Voda od kuhanja
  • Špageti
  • Limun

Priprema

Prema uputama na pakiranju, skuhajte špagete. Nemojte baciti svu vodu od kuhanja jer će vam trebati za umak.

U tavi ugrijte maslinovo ulje. Ubacite nasjeckane rajčice, peperoncine, češnjak i masline. Dodajte bakalar, peršin i podlijevajte prema potrebi vodom u kojoj je kuhana tjestenina. Ubacite špagete kako bi se okusi i teksture bolje povezale. Zalijte s malo limunova soka. I to je to – vaš ručak gotov je kroz desetak minuta!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by O S T E R I A 1 6 (@osteria16)

Pročitajte još