Ispovijest majke: Doktor kaže da moram roditi, izazvat će mi porod: Zar da prolazim kroz trudove i rađam mrtvu bebu?

Piše: Redakcija

Nova “Azra” od sutra na kioscima širom BiH! Slavimo ženu, ne kako bismo joj odali počast povodom 8. marta, zgodan je datum jer nas paze više, već kako bismo pokazali svu snagu žene. Tri hrabre majke Adisa Klančević, Edina Šehović i Elma Hajdarević za „Azru” govore o bolnom poglavlju svog života, gubitku beba, te šalju poruku nade i utjehe drugim ženama koje su se suočile ili se suočavaju s istim bolom. Sve one su se radovale i pripremale za dolazak na svijet njihovog djeteta, a onda, nekoliko sedmica pred porođaj, suočile su se s bolnom dijagnozom…

– Bila je nedjelja i nisu me smjeli pustiti zbog navedene opasnosti. U tome je i moj muž došao i urazumio me da trebam ostati. Sljedeći šok koji slijedi jeste da mi govore da zbog već poodmakle trudnoće moram roditi. Izazvat će mi porod. Zar da prolazim kroz trudove i rađam mrtvu bebu? Kao da mi nije dovoljno sve što se već desilo. Roditi zdravu i živu bebu je jedno. Namučiti se, znajući kakva vas radost čeka uskoro, jeste sreća, a ne moram ni govoriti kakva je trauma rađati bez cilja. I tako morate roditi, i ni sa čim se vratiti kući – dio je ispovijesti jesdne od mama.
Najraskošniji glas ovih prostora, makedonka s beogradskom adresom Maja Odžaklijevska govori o svojoj bogatoj karijeri, kako njeguje lijep izgled, ali isto tako i priča nam o borbi za ozdravljenje unučića Luke kome je dijagnosticiran autizam.

Miljenik žena Zvonimir Đukić Đule (Van Gogh) otkriva nam šta kupuje supruzi za praznike, kojim džentlmenskim manirima uči svoga sina, te kako doživljava svoje godine.

Osim spomenutih, očekuju vas zanmljive priče i intervjui s kraljicom ljubavnih romana Danielle Steel, Ellom Dvornik, koja govori o životu u Londonu, ali i odnosu s majkom Danijelom.

– Odvojenost od majke mi ne pada teško. Jako smo temperamentne, nakon pet minuta se posvađamo. Ona je tipična Dalmatinka, a ja ne znam otkud sam, bit će da je poštar bio Crnogorac. Mene je jako teško iznervirati, a to jako nervira moju mamu. Ipak me često posjeti, a odem i ja kod nje… Na tih pet minuta (smijeh).

Znate li šta je multimasking? Savjetujemo vas kako pripremiti kožu za predstojeće toplije dane, te otkrivamo kojih 40 komada odjeće ovog proljeća morate imati u ormaru.

“Azra” vas daruje; puder i slastice dobijate odmah uz novi broj “Azre”. A na stranici 61 otkrijte kako da torba Lovely bags može biti vaša. Razmazite se drage naše ove sedmice!!! Zaslužile ste!

 

 

 

Pročitajte još