SPEKTAKL GODINE: Najveća zabava na Balkanu okupila regionalne zvijezde

Piše: Redakcija

Brojne zvanice, bosanskohercegovačke ali i one regionalne, sinoć su u Sarajevu prisustvovale gala zabavi Grupacije “Avaz” pod nazivom “Azra Silver Night”. Crvenim tepihom u “Avaz Twist Toweru” prodefilirale su neke od najpoznatijih zvijezda s ovih prostora iz raznih društvenih sfera i uživale u magičnoj noći koja je obogatila Sarajevo još jednim eventom koji će se dugo pamtiti. Između ostalog, manifestaciji su prisustvovale Lepa Brena, Halid Bešlić, Emina Jahović – Sandal, Tereza Kesovija, Željko Bebek, Goca Tržan, Massimo Savić, Mustafa Nadarević, Amina Kajtaz, Senad Bašić, Džejla Ramović, Božo Vrećo, Suzana Mančić, Ammara Mistrić, Ina Hamzić, Rialda Karahasanović i ostali… Prisutne su zabavljale Aida Mušanović, Aleksandra Radović i Lepa Brena, kao i drugi bh. pjevači koji su bili sinoćnji gosti.

 

_MG_2959 _MG_3034 _DSC1234 _DSC1232 _MG_3456  _MG_3494_MG_3436_MG_3272_MG_2738

Na početku gala zabave, prisutne goste je pozdravila Amela Keserović, glavna i odgovorna urednica magazina “Azra”.

– Prošle godine, magazin “Azra” je obilježio izlazak 1.000 broja. Bila je to činjenica koja nas je obavezala da u godini, koja je pred nama, nastavimo uspješnu „Azrinu“ priču. Ova noć, ali i povjerenje čitatelja, pokazatelj su da smo uspjeli u tome – kazala je Keserović.

Lepa Brena je, po dolasku na ovu manifestaciju, kazala kako se osjeća divno u Sarajevu.

– “Azri” bih poželjela najveći uspjeh koji se može poželjeti. To je jedna uspješna medijska kuća i svako ko na jednom mjestu okupi sve najpoznatije ličnosti, koje su vrijedne poštovanja i koje su napravile nešto u životu, uspjeli su. Osjećam se predivno – kazala je Lepa Brena.

brena sama (2)

Među prvim gostima, koji je prošetao crvenim tepihom na večerašnjoj manifestaciji, je zvijezda Halid Bešlić. U izjavi za Avazov portal, on je kazao:

– Azra je ozbiljna novina i dokaz da se s ozbiljnom novinom može imati tiraž, a ne žutilom. Dobroj priči nikad nema kraja. Tiraži takvih novina, koje promovišu žutilo, su u padu, dok kod Azre uvijek raste.

Ozbiljna novina

Nekadašnji pjevač Bijelog dugmeta Željko Bebek kazao je kako se u Sarajevu uvijek osjeća odlično i sretno.

bebek1

– Rođen sam, odrastao u Sarajevu i svaki dolazak ovdje je podsjećanje na lijepa vremena. Na djetinjstvo koje smo proveli, mladost i početak jedne velike karijere koju smo Goran i ja napravili. Sarajevo je uvijek na istom mjesto s istim ljudima i uvijek je lijepo doći ovdje – rekao je Bebek.

Pjevačica Tereza Kesovija, po dolasku na manifestaciju “Azra Silver Night”, kazala je kako se u glavnom gradu BiH uvijek osjeća lijepo.

tereza

– Uvijek se u Sarajevu osjećam odlično. Jako puno stvari me veže za Sarajevo, jer prva pomoć, koja je stigla mom Dubrovniku u ratu, bila je iz Sarajeva. To je jedan od najvećih razloga što volim Sarajevo. Ovdje uživam i dok god budem živa voljet ću ga, jer je to takav grad – kazala je Kesovija.

Emina Jahović-Sandal kazala je kako ovakve zabave trebaju postati tradicija.

_MG_3421

– Drago mi je vidjeti ovako divne, lijepe i raspoložene ljude na jednom mjestu. Nije ih lako okupiti, a ni jeftino, jer svi su zauzeti svojim poslovima po svijetu. Zaista je prelijepo što se ovakvo nešto orgranizira i svakako mislim da bi trebalo postati tradicija. Svaka čast “Dnevnom Avazu” i magazinu “Azra” za organizaciju.

PARTNERI PROJEKTA

Predsjednica Organizacionog odbora “Avaz Silver Night” i direktorica Marketinga “Avaz roto press” Jovana Marković-Vidaković, posebno se zahvalila partnerima ovog projekta, a to su:

Jana-voda s porukom, BH Telecom, UniCredit bank, Central osiguranje, Ledo, Tefal rowenta, Sarajevski kiseljak, Bosnalijek, Antonio Banderas parfemi, Hyundai, Farmasi, Radon plaza, Jegermaister, Vinogradi Nuić, Reiseburo i agencija Gama AA.

SPEKTAKULARNI VATROMET

Pjevačica Goca Tržan je kazala kako se u Sarajevu osjeća kao domaća.

– Sarajevo je mjesto koje okuplja cijelu Jugoslaviju, za razliku od Zagreba, koji okuplja svoju estradu, Beograd najčešće okuplja svoju, bosansku i crnogorsku, a Sarajevo je zadržalo taj starojugoslovenski duh i sve nas podjednako voli – kazala je Goca Tržan.

_MG_3672

Gala noć obilježio je i spektakularni vatromet iznad “Avaz Twist Towera”, koji je vrhunac ove najveće zabave u regionu, “Azra Silver Night”, koja je sinoć okupila više od 500 zvanica. Nakon spektakularnih nastupa Aleksandre Radović i Lepe Brene, ponovo je nastupila Aida Mušanović koja je pozvala Laku i Lelu,  Adisa Škalju, Nenu Murića, Berina Buturovića i  Mahira “Beathouse”, Maida Hećimovića kao i Amela Ćurića koji su svojim nastupima uveličali ovu večer.

_DSC1586 _DSC1606 _DSC1625 _DSC1630 _DSC1639sala peti dio april17nb113

.

Pročitajte još