Jahorina: Održan prvi Prestigio event u BiH

Piše: Redakcija

 

U hotelu Termag na Jahorini, održan je  prvi Prestigio event u Bosni i Hercegovini. Predstavnici kompanije Prestigio su ovom prilikom predstavilli svoj brend koji je danas prepoznat po kvaliteti u preko 70 zemalja svijeta.

Posebna pažnja je poklonjena novitetima na bh. tržištu kao i planovima za proširenje ponude sa Prestigio poslovnim rješenjima koja su idealna za poslovne konferencije, razne edukacije ali i Digital Signageuređaje koje će u skoroj budućnosti postati jedan od najrasprostranjenijih oblika oglašavanja.
Prestigio u svojoj ponudi poredMultiPhone i MultiPad uređaja, nudi i jako interesantnu periferiju, audio video kamere, navigacije, eBook readere i dodatke, te podršku za uređaje kroz 30 zastupništava  širom svijeta.
Brand Manager za Prestigio MultiPadiGPSnavigacije, g-din Malik Pašić  je najavio dolazak najnovijeg modela MultiPad uređaja. Riječ je oMultiPad 4 Quantum koji dolazi u tri različite dimenzije: 7.85, 9.7 i 10.1-inča. IPS displej sa snažnim Quad Core procesorom koji će korisnicima omogućiti odličan kvalitet slike i ultra brz pregled sadržaja. U prodaji će se naći već od narednog mjeseca.
Također, g-đica Amra Kapur, brend menadžerica za MultiPhone i Accessories, je sa velikim zadovoljstvom predstavila nove i inovativne modele MultiPhone uređaja koji nam stižu u oktobru, a veoma interesantne posebno mlađoj populaciji i damama. Pored odličnih karakteristika, modeli 5450DUO i 5500DUO u standardnom pakovanju dolaze i dodatne maske u četiri različite boje.

Prestigio event3
Pored veoma interesantne prezentacije, svi prisutni su imali priliku uživati u Quad vožnji za one odvažne ili opuštenom druženju u wellness centru hotela.
„Izuzetna mi je čast što ste se odazvali našem pozivu i pridružili nam se na Prvom zvaničnom Prestigio eventu. Prestigio će se potruditi da ovakvih druženja bude više, te da naša saradnja sa BH medijima bude što uspješnija. Ovaj event je samo najava našeg aktivnijeg učešća na tržištu. Prestigio kao brend postoji već više od 10 godina, pokazatelj našeg uspjeha je preko dva miliona prodatih MultiPada i u samo 10 mjeseci preko 500.000 MultiPhonea. Prema zvaničnim istraživanjima kuće GFK, Prestigio je treći brend u regionu u domeni SmartPhona, a zauzima ubjedljivo prvo mjesto u domenu navigacija.
Također želim naglasiti da smo u ovoj godini podržali niz važnih projekata iz domena kulture, obrazovanja i sporta, a jedan od važnijih je saradnja sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevou sklopu eksterne mature gdje smo tabletima nagradili najbolje učenike kantonalnih takmičenja. Dodatno smo sponzorisali mlade kreativce i sportiste kroz BetonFest 2013 i Valterise Urban Games. Kompanija Prestigio će i u narednom periodu nastojatikontinuirano pružati podršku projektima vezanim za mlade.“ Izjavila je Ivanela Radoja, Marketing Manager za Prestigio u BiH.

Pročitajte još