Glumci koji su odustali od Hollywooda i njegovog sjaja

Piše: Redakcija

Iako mnogi sanjaju o holivudskom glamuru i uspjehu, te smatraju da je on nezamjenjiv, postoje zvijezde koje su ga se lako odrekle kako bi vodile nešto “normalniji” život. Donosimo vam primjere glumaca koji su se nakon uspjeha u Hollywoodu odlučili na promjenu karijere.

Daniel Day-Lewis

harry

Glumac je nedavno iznenadio svoje fanove nakon što je saopštio da odlazi u penziju. ,

Cameron Diaz

harry

Cameron se od glume oprostila 2014. godine nakon objavljivanja filma “Annie”.

– Otišla sam jer nisam znala ko sam. Teško je suočiti se s tim, ali osjetila sam potrebu da ponovo budem potpuna osoba – rekla je ona.

Cameron se danas bavi pisanjem knjiga, a do sada ih je objavila dvije.

Sir Sean Connery 

HOLLYWOOD - JUNE 07:  Actor Sean Connery arrives to the 35th AFI Life Achievement Award tribute to Al Pacino held at the Kodak Theatre on June 7, 2007 in Hollywood, California.  (Photo by Stephen Shugerman/Getty Images for AFI)

Ovaj glumac je poznat po ulozi Jamesa Bonda, a odustao je od glume 2003. godine te to i zvanično potvrdio tri godine kasnije kada mu je uručena nagrada za životno djelo. Naime, kao razlog povlačenja naveo je da ne želi igrati male uloge u starosti. Danas se bavi igranjem golfa.

Jack Gleeson 

harry

Ovaj glumac je uspjeh postigao ulogom kralja Joffreya u ‘Igri prijestola’, ali nakon što je njegov lik umro u četvrtoj sezoni odlučio je okončati i svoju glumačku karijeru.

– Glumim od osme godine. Prestao sam uživati u tome i uvijek sam to radio zbog reakcije svojih prijatelja ili iz zabave. Nije da mrzim glumu, ali ne želim se više njome baviti – rekao je.

 

Pročitajte još