Osim vjenčanice važan je i nakit, a s ovima će svaka mladenka biti neodoljiva

Piše: Redakcija

Ako želite da zablistate na svom vjenčanju u nečemu novom a ne pozajmljenom onda su svadbeni dragulji poput ovih idealna stvar za vas. Ove sezone svadbeni dragulji su istaknuti od primarnih nijansi do organskih dijamantskih rezova.

  1. Svijetlo zelena

zelena 1 nakit

Dok će nešto plavo uvijek biti potreban svadbeni dodatak, ove sezone vrijeme je za zelenu boju. Sama zelena boja predstavlja jaku emocionalnu vezu sa sigurnošću, tako da uz ovaj nakit možete kombinirati haljine od tradicionalnih do super-elegantnih.

  1. Zlatni Lanci i ogrlice

zelena nakit 2

Jednostavne haljine izgledaju najbolje kada su uparene sa oštrim dodatkom, kao što su zlatne naušnice ili zlatna ogrlica koja je uvijek moderna, ali ipak bezvremenska.

  1. Porodični nakit

zelena nakit 3

Ako želite da se osjećate posebno i da nosite komad nakita sa historijskim značajem na moderniji način onda se ipak odlučite na nešto posuđeno.

  1. Čokeri i ogrlice

zelena nakit4

 

Privjesci se dobro uklapaju sa nježnim dekolteima, dok čokeri i ogrlice više dolikuju osobama   s atletskih vratovima i  dubokog V izreza.

  1. Na rubu s elegantnim

zelena nakit 5

 

Dragulj s teškim sivim crnim dijamantima, i s oštrim ivicama nepravilnog oblika,  idealno je za nevjestu koja traži da njeno vjenčanje bude više modnog karaktera nego bajkovitog.

  1. Mjesečev kamen

zelena nakit 6

 

Ako želite nešto drugačije od klasičnih dijamanata onda je mjesečev kamen idealno rješenje za vas. Odlično ide uz odjevne kombinacije nijansi šampanjca i blijedo roze.

  1. Sirovi dijamant

zelena nakit 7

Dijamantni komadi, rutilirani kvarc i sirovo kamenje najviše idu uz boho stil, ali priroda samih dijelova nakita može se kombinirati i za formalniji pristup kao što su vjenčanja na plaži ili šumi …

  1. Dama u crvenom

zelena nakit8

Uloga Julie Roberts u filmu “Pretty Woman” stavila je rubine na kartu, a podebljani kamen je vruća alternativa hladnim dodacima. Ako nosite ovaj nakit onda je najbolje da se  odlučite za jednostavnije ruževe te prirodnu manikuru.

  1. Nešto plavo

zelena nakit9

Ako želite nešto sentimentalno i značajno za poseban dan onda je najbolje da se odlučite za nakit u plavoj boji. Vaša odluka će rezultirati uzdasima, poštovanjem, te divljenjem.

Pročitajte još